Kaupunginhallitus, kokous 22.4.2024

§ 110 Työaikapankin käyttöönotto hallintotoimen ruokapalveluissa

LAIDno-2024-292

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Hallintotoimi on neuvotellut pääsopijajärjestö JHL:n kanssa työaikapankin käyttöönotosta ruokapalveluissa.

Sopimusta sovelletaan Laitilan kaupungissa KVTES:n piirissä olevan ruokapalvelun yleistyöajassa olevaan henkilöstöön, joiden työaikasuunnitelmat tehdään Promid – työajanseuranta ohjelmalla. Tällä paikallisella virka- ja työehtosopimuksella sovitaan työaikapankista ja KVTES:n III luvun 23 § 5 momentin määräyksistä toisin. Muilta osin noudatetaan KVTES:n määräyksiä. Työaikapankin tarkoitus on toimia järjestelynä, jolla vapaa-ajaksi muutettuja rahamääräisiä etuuksia voidaan säästää pidettäväksi vapaana pidemmällä aikavälillä, jolloin työ- ja vapaa-ajan yhteensovittaminen helpottuu. Järjestelmä tukee paremmin myös toiminnan tarkoituksenmukaista järjestämistä. Työaikapankkiin liittyminen on vapaaehtoista ja perustuu työntekijän ja työnantajan edustajan (esimies) yhteiseen sopimukseen (Liite 1). Sopimus tehdään kirjallisesti ja se tallennetaan asiakirjahallintaohjelmaan. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Neuvotteluissa on saatu yksimielinen neuvottelutulos. Neuvottelukutsut ja pöytäkirjat sekä sopimus työaikapankin käyttöön otosta ovat liitteinä. Sopimusta on tarkoitus soveltaa 1.8.2024 alkaen.

Laitilan kaupungin hallintosäännön § 28 kohta 35 mukaan kaupunginhallitus päättää paikallisten virka- ja työehtosopimusten tekemisestä pääsopimuksen mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy paikallisesti neuvotellun sopimuksen työaikapankin käyttöönotosta hallintotoimen ruokapalveluissa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

keittiöpäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.