Kaupunginhallitus, kokous 7.9.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Uudenkaupungin veden ehdotus seudullisesta vesihuoltolaitoksesta

LAIDno-2020-88

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kustavin kunta ja Uudenkaupungin Vesi ovat käyneet alustavia keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista kunnallisten vesihuoltopalvelujen kehittämisessä. Uudenkaupungin Vesi on lähestynyt Kustavin kuntaa ja ehdottanut, että se selvittäisi Vakka-Suomen kuntien vesihuoltopalvelujen yhdistämistä. Varsinais-Suomen ely-keskus on lupautunut toimimaan selvitystyön tekijänä ja se myös vastaa siitä aiheutuneista kustannuksista. 

Laitilan vesihuoltoa on järjestetty yhteistyössä eri laitosten kanssa. Jätevedet käsitellään Vakka-Suomen Veden toimesta Uudenkaupungin jätevedenpuhdistamolla. Talousveden hankinnassa on tehty pari vuotta yhteistyötä Euran vesilaitoksen kanssa ja käynnissä on yhteishanke Euran kunnan, Rauman kaupungin  ja Kokemäen Veden kanssa, jossa perustettu yhtiö hakee lupaa vedenotolle ja sen jakelulle. Tämä hanke on edennyt varsin pitkälle.

Laitilan vesihuoltolaitos on pieni ja tätä kautta helposti haavoittuva. Uusien yhteistyömahdollisuuksien tarkastelu on näin ollen perusteltua. Vesihuoltolaitosten yhdistyminen ei ole ainoa vaihtoehto mietittäessä yhteistyön lisäämistä, vaan muitakin vaihtoja on. Ely-keskuksen tekemään selvitykseen kannattaa joka tapauksessa osaallistua ja tehdä sen pohjalta omat johtopäätökset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää vastata myönteisesti Kustavin kunnan kyselyyn vesilaitosten yhteistyön selvittämisestä ja ilmoittaa sille, että Laitilan kaupunki on valmis osallistumaan siihen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.