Kaupunginhallitus, kokous 22.5.2023

§ 122 Laitilan Seudun Hevosyhdistys ry:n ja kaupungin välisen vuokrasopimuksen irtisanominen

LAIDno-2023-400

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Seudun Hevosyhdistys Ry:n ja kaupungin välillä on voimassaoleva vuokrasopimus n. 6,5 hehtaarin määräalasta tilasta Koppelo (400-419-72-2). Kyseessä on Samppanummen alueella oleva ravirata-alue. Sopimus on laadittu 20 vuodeksi ja sen päättymisaika on 30.9.2024. Sopimuksessa on ehto, että ellei sitä irtisanota kolmea kuukautta ennen määräajan päättymistä, jatketaan vuokra-aikaa viisi vuotta kerrallaan.

Kaupunki on tehnyt päätöksen käynnistää asemakaavan laajennuksen Samppanummen alueelle. Kaupungilla on tarve kaavoittaa lisää teollisuustontteja, koska teollisuustonttivaranto on nykyisellään varsin vähäinen. Kaavan tavoitteena on laajentua  Samppanummen asemakaava-alueen pohjoispuolelle. Samassa yhteydessä voimassaolevaa asemakaavaa on tarkoitus muuttaa ko. raviradan osalta, jolle on osoitettu merkintä VU urheilualue. Kyseinen alue tultaisiin ottamaan rakennuskäyttöön.

Vuokrasopimuksessa on sovittu kolmen kuukauden irtisanomisajasta ennen sopimusajan umpeutumista. On kuitenkin kohtuullista ilmoittaa sopimuksen päättymisestä jo nyt, jolloin vuokralaiselle jää kohtuullinen aika omille sopimuksessa esitetyille toimenpiteille.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää irtisanoa Laitilan Seudun Hevosyhdistys Ry:n kanssa solmitun vuokrasopimuksen päättymään 30.9.2024 sopimusehtojen mukaisesti.

Päätös

Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen jäsen Heikki Peltola ehdotti, että asia jätetään pöydälle. Jäsen Janne Kuusisto kannatti Peltolan tekemää muutosehdotusta. Puheenjohtaja linjasi, että koska oli tehty kannatettu pöydällepanoehdotus, seuraavien puheenvuorojen tulee koskea asian pöydälle jättämistä. 

Kaupunhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle.

Edelleen merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää irtisanoa Laitilan Seudun Hevosyhdistys Ry:n kanssa solmitun vuokrasopimuksen päättymään 30.9.2024 sopimusehtojen mukaisesti.

Päätös

Kaupunginhallitus palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että valmistelun aikana

  • kuullaan Laitilan seudun hevosyhdistystä asiassa
  • selvitetään laitilalaisten raviharrastajien määrä ikäryhmittäin sekä raviurheilun vaikuttavuutta elinkeinona sekä pyydetään em. yhdistykseltä tavanomaiset kaupungin avustuspolitiikassaan edellyttämät asiakirjat (kuten tilinpäätös ja toimintakertomus)
  • selvitetään Laitilan lähialueen raviharrastusmahdollisuuksia (Vakka-Suomi, Turun seutu, Rauman seutu)
  • selvitetään sijaintipaikkaa uudelle raviradalle sekä arvioidaan uuden raviradan perustamiskustannukset ja kaupungin mahdollisuudet osallistua hankkeeseen avustuksen muodossa

Lisäksi kaupunginhallitus toivoo kaupunginhallituksen elinvoimajaoston tarkastelevan asiaa ja lausuvan asiasta kaupungin elinkeinopolitiikan sekä erityisesti Samppanummen teollisuusalueen kaavoitushankkeen näkökulmasta.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.