Kaupunginhallitus, kokous 23.1.2023

§ 14 Laitilan kaupungin ruokapalvelun toimipisteissä työpaikkaruokailuista perittävät hinnat 1.1.2023

LAIDno-2023-65

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Juha Laiho, Keittiöpäällikkö, juha.laiho@laitila.fi

Perustelut

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan työnantajan työpaikkaruokailoissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon  ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus. Työnantajan järjestämä aamupala ei ole Verohallinnon luontoisetupäätöksessä tarkoitettu ateria eikä siitä muodostu veronalaista etua. Ateriana ei pidetä myöskään työnantajan tarjoamaa kahvia, kahvileipää eikä virvoketarjoilua. Jos kahvileipätarjoilu on kuitenkin niin runsas, että se korvaa normaalin lounasruoan, kyse on ravintoedusta. 

Aterioiden hinnat tarkastukset tehdään vuosittain. 

Ravintoedun verotusarvo pääateriasta vuonna 2022 oli 5,36 €.  

 

Luontoisetupäätöksen 12 §:ssä on myös vahvistettu omat ravintoetuarvot: 

  • laitosruokailulle 

  • oppilas- tai muun vastaavan valvonnan yhteydessä saadulle aterialle 

Sairaalan, koulun, päiväkodin tai muun vastaavan laitoksen henkilökuntaan kuuluvan laitosruokailun yhteydessä saaman ravintoedun raha-arvona pidetään 6,00 € ateriaa kohden. Koulun, päiväkodin tai vastaavan laitoksen henkilökunnan oppilaiden tai hoidettavien ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 4,80 € ateriaa kohden. 

Palke 5 henkilökunnan aamupuuron hinta 1 €. Veloitetaan erillisen listauksen mukaisesti kuukausittain palkanmaksun yhteydessä. 

Opiskelijoiden ja työharjoittelijoiden ruokailujen hinta? 4,8 € (alv 0; laskutetaan, jolloin alv lisätään) 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että

1)  koulun, päiväkodin tai muun vastaavan laitoksen henkilökuntaan kuuluvan laitosruokailun yhteydessä saaman ravintoedun raha-arvona pidetään 6,00 € ateriaa kohden. Koulun, päiväkodin tai vastaavan laitoksen henkilökunnan oppilaiden tai hoidettavien ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 4,80 € ateriaa kohden. 

2) Palke 5 henkilökunnan aamupuuron hinta on  1 €. Maksu veloitetaan erillisen listauksen mukaisesti kuukausittain palkanmaksun yhteydessä. 

3) Opiskelijoiden ja työharjoittelijoiden ruokailujen hinta on 4,8 € (alv 0; laskutettaessa lisätään alv) .

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

keittiöpäällikkö, tiedoksi kaikki keittiön sisältävät kaupungin yksiköt, pallkkatiimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.