Kaupunginhallitus, kokous 23.1.2023

§ 11 Kaupunginhallituksen jaostojen jäsenten nimeäminen

LAIDno-2023-42

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin hallintosääntö 9§:

Kaupunginhallituksen jaostoja ovat Elinvoimajaosto sekä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto. Kaupunginhallituksen jaostossa on seitsemän jäsentä, joista valtuusto valitsee jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kaupunginvaltuusto valitsee jaostojen jäsenet ja varajäsenet valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta. Kaupunginhallituksen jaoston jäsenistä ja varajäsenistä vähintään puolet valitaan kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten tai kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston keskuudesta.

Mikäli kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei ole jäsenenä kaupunginhallituksen jaostossa, on hänellä läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksen jaoston kokouksissa.

Nuorisovaltuuston nimeämällä jäsenellä on oikeus osallistua jaoston kokouksiin kuitenkin siten, että nuorisovaltuuston jäsen ei voi osallistua suljettuihin kokouksiin tai salassa pidettävien asioiden käsittelyyn.

Kaupunginjohtaja toimii kaupunginhallituksen jaoston esittelijänä ja nimeää jaoston sihteerin.

Toimialajohtajilla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksen jaoston kokouksissa. Jaosto voi päättää muista läsnäolo- ja puheoikeuksien myöntämisistä hallintosäännön 156 §:n mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se nimeää jäljellä olevalle valtuustokaudelle

1. Elivoimajaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä jaoston jäsenet ja näiden henkilökohtaiset varajäsenet.

2. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä jaoston jäsenet ja näiden henkilökohtaiset varajäsenet.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.