Sivistysvaliokunta, kokous 19.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelmasta vuosille 2021-2024 (suunnitelmaluonnos 18.9.2020)

LAIDno-2020-291

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, vt. talous- ja hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan sosiaali- ja terveusjohtaja Johanna Ahokas pyytää sivistysvaliokunnalta lausuntoa Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelmaluonnoksesta vuosille 2021-2024. Lausunto pyydetään toimittamaan 30.11.2020 mennessä sosiaalitoimistoon.

Sivistystoimessa eri tehtäväaluevastaavat ja toimialajohtaja ovat tutustuneet suunnitelmaluonnokseen. Suunnitelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen; sillä voidaan edistää ikäihmisten hyvinvointia Laitilassa.

Viranhaltijat tekivät järjestämissuunnitelmaluonnoksesta seuraavia huomioita:

1. Todettiin mielihyvällä, että Vakka-Opisto on otettu mukaan ikäihmisten hyvinvoinnin turvaamiseen.

2. Haluttaessa voidaan lisätä mainintaa Vakka-Opiston yleisestä roolista koskien hyvinvointi-, harrastus- ja viriketoiminnan tuottamista Laitilassa. Opiston laajan kurssitoiminnan puitteissa ikäihmiset voivat harrastaa ja opiskella liikunnan ja kultturitapahtumein lisäksi mm. kieliä,  kädentaitoja, musiikkia, taideaineita, osallistua eri alojen luentoihin jne.

3. Kuntalaisten ja ikäihmisten osallistamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia voidaan kehittää monipuolisempaan suuntaan Webropol-kyselyiden lisäksi.

4. Mahdollisuutta nivota suunnitelma kiinteämmin Laitilan kaupungin strategiaan ja sen arvoihin sekä uuden graafisen ilmeen hyödyntäminen voisivat olla tulevia kehittämisen suuntia. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, vt. talous- ja hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää antaa sosiaali- ja terveysvaliokunnalle lausuntonaan valmistelutekstissä kuvatut huomiot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas