Sivistysvaliokunta, kokous 19.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Laitilan Jyske ry:n salibandyjaoston järjestämien salibandyturnausten liikuntapaikkamaksut

LAIDno-2020-313

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Jyskeen salibandyjaosto haluaa järjestää lajiliiton ulkopuolisia salibandyturnauksia. Jyskeen mukaan  turnausten tarkoituksena on antaa laitilalaisille lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa salibandya pienemmillä kustannuksilla. Samalla järjestävä joukkue saa kerättyä rahaa joukkueen vuosikustannusten kattamiseen. Vuotuisia kustannuksia Jyskeen salibandyjaostolla on mm. liikuntapaikkamaksut, joita esim. vuoden 2020 alussa (ennen koronaa) on kertynyt noin 6.000 €. Hinta sisältää harjoitusvuorojen maksuja, sekä lajiliiton alasten pelien ja turnausten maksuja. Finnlamex-hallissa järjestettävien pelien ja turnausten liikuntapaikkamaksu on laitilalisilta 32 € / h. Turnauksen järjestäjä saa liikuntahallin tuntihinnalla käyttöönsä liikuntahallin lisäksi juoksusuoran, kahvion, aulan ja pukuhuoneet. Ulkona järjestettävät pelit, turnaukset ja kilpailut, kuten pesäpallo, jalkapallo ja yleisurheilu, ovat järjestäjälle huomattavasti edullisemmat, koska Laitilassa ei peritä ulkoliikuntapaikoista maksuja.

Laitilan Jyske on hakenut vuoden 2020 aikana kaupungilta perusavustusta toimintaansa, ja saanut sitä 16.000 €. Laitilan Jyske on iso seura, jossa on 11 eri jaostoa.

Laitilan Jyske Salibandy C2-pojat pyytävät Finnlamex-hallia maksutta käyttöönsä lauantaina 2.1.2021 alustavan aikataulun mukaan klo 9.00-21.00. Yksi tunti maksaa järjestävälle seuralle 32 €, joten kokonaiskustannus koko päivältä on 384 € (sis. alv. 10%)

Laitilan Jyskeen salibandyjaosto on mukana järjestämässä ns. kortteliliigaa G- ja F-ikäisille lapsille. G-junioroit ovat syntyneet vuosia 2013 ja 2014, F-juniorit vuosina 2011 ja 2012. Turnauksia järjestetään talven aikana 4-8 kappaletta. Näihin turnauksiin salibandyjaosto pyytää kaupungilta monitoimihallin käytöstä hinnanalennusta -50% normaalihinnasta. Kokonaisvaikutus kustannuksiin on arviolta noin 600 € (sis. alv. 10%)

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, vt. talous- ja hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että Laitilan Jyskeen salibandyjaoston C2-pojat saavat maksutta järjestää turnauksen 2.1.2021. Mikäli turnaus joudutaan perumaan koronan vuoksi, joukkue saa järjestää turnauksen toisena ajankohtana, kuitenkin viimeistään 30.5.2021

Laitilan Jyskeen salibandyjaoston G- ja F-junioreille järjestämiin liiton ulkopuolisiin turnauksiin seura saa käyttää Finnlamex-hallia -50% normaalihinnasta. Hinnan alennus on voimassa 30.5.2021 asti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkitään pöytäkirjaan tiedoksi, että tämän asian käsittelyn ajan asiantuntijana läsnä oli vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

Tiedoksi

Laitilan Jyske, vapaa-aikapäällikkö