Sivistysvaliokunta, kokous 19.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Liiku rajattomasti Laitilassa -liikuntakortti

LAIDno-2020-314

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilassa on 1.9.2018 otettu käyttöön Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -kortti seuraavin ehdoin: "Kortti on tarkoitettu 65 vuotta kuluvana vuonna täyttäville tai vanhemmille ja erityisryhmiin kuuluville sekä pitkäaikaissairaille henkilöille. Kortin vuosimaksu on 70 euroa. Lisäksi veloitetaan ensimmäisellä kerralla 15 euron korttimaksu. Kortti on voimassa toistaiseksi. Kortti on henkilökohtainen ja kuvallinen (asiakas kuvataan kortin oston yhteydessä). Erityislasten kortti maksaa 35 €/vuosi (18-v. ja alle). Henkilöllisyystodistus sekä todistus rajoitteesta tai pitkäaikaissairaudesta esitetään kortin lunastuksen yhteydessä."

Erityisryhmä on laaja käsite, joka sisältää mm. eläkeläiset, vammaiset ja pitkäaikaissairaat. Todistus henkilön rajoitteesta ovat henkilökohtaisia asiakirjoja, jotka eivät kuulu ulkopuolisille. Lisäksi moni pitkäaikaissairaus ei rajoita henkilön liikuntakykyä. Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -kortti tulisi kohdistaa eläkeläisille sekä sellaisille henkilöille, joilla on sairauden tai vamman aiheuttama haitta liikuntakyvylle. Kortin lunastuksen yhteydessä henkilön tulee näyttää henkilöllisyystodistus sekä voimassa oleva eläkekortti, vammaiskortti tai invalidikortti. Eläkkeellä oleva henkilö on oikeutettu eläkekorttiin, vammainen on oikeutettu vammaiskorttiin ja liikkumisesteinen henkilö invalidikorttiin. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, vt. talous- ja hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -kortti on tarkoitettu eläkeläisille, vammaisille ja liikkumisesteisille laitilalaisille henkilöille. Kortin lunastuksen yhteydessä esitetään henkilötodistus sekä voimassa oleva eläkekortti tai vammaiskortti tai invalidikortti. Muutos koskee kaikkia uusia ja uusittavia kortteja.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan tiedoksi, että tämän asian käsittelyn ajan läsnä oli asiantuntijana vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

 

Tiedoksi

vapaa-aikapäällikkö