Sivistysvaliokunta, kokous 16.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Särkijärven rantasaunan vuokraus

LAIDno-2023-105

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Särkijärven yleinen uimaranta ja rantasauna ovat lähes ympärivuotisessa käytössä, kun kesällä viimeistään uimakauden (15.6.) alkaessa rantasauna pyritään lämmittämään päivittäin vähintään koulujen kesäloman loppuun asti. Sään salliessa rantasaunaa lämmitetään vielä elokuun viimeisinä viikonloppuina. Lisäksi laitilalainen yhdistys Särkijärven Kluttaajat järjestää talviuintia lämmittämällä Särkijärven rantasaunaa sunnuntaisin lokakuun alusta huhtikuun loppuun. 

Särkijärven Kluttaajat huolehtivat talviuintikauden aikana saunan lämmittämisen lisäksi rantasaunan ja rannan siisteydessä ja järjestävät keväällä siivoustalkoot talviuintikauden päättymisen jälkeen. Särkijärven Kluttaajat kustantavat saunojen ja takan lämmityksiin talviuintikaudella tarvittavat puut. Talviuintikauden aikana Särkijärven Kluttaajat ovat vuokranneet rantasaunaa 50 € per ilta. Hinta on sisältänyt puut ja rantasaunan käytön. Käytön jälkeisestä siivouksesta on vastannut rantasaunan vuokrannut taho. 

Särkijärven rantasaunaa kysytään muutamia kertoja vuodessa vuokrattavaksi yksityiseen käyttöön. Kaupunki ei ole päättänyt Särkijärven rantasaunan vuokrauksen hintaa ja ehtoja. Viime aikoina parantunut terveysturvallinen tilanne on lisännyt rantasaunan vuokrauksen kysyntää. Laitilan kaupunki voisi vuokrata rantasaunaa toukuussa ja syyskuussa. Kesäuintikaudella rantasauna on tarkoitus lämmittää joka päivä ja talviuintikaudella vuokrauksesta huolehtii jatkossakin Särkijärven Kluttaajat. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että Särkijärven rantasaunaa voidaan vuokrata talviuintikauden ja kesäuintikauden välisinä aikoina toukokuussa ja syyskuussa, mikäli rantasaunan mahdolliset korjaus- ja huoltotoimenpiteet eivät vuokrausta estä. Vuokra on 50 € per päivä/ilta, ja hinta sisältää rantasaunan molemmat saunat pukuhuoneineen sekä takkahuoneen. Rantasauna vuokrataan ainoastaan täysi-ikäiselle henkilölle, joka myös vastaa rantasaunassa tapahtuvasta toiminnasta vuokrauksen ajan. Vuokrauksesta vastuussa oleva henkilö vastaa rantasaunan siivouksesta vuokrauksen jälkeen. Siivoamatta jättämisestä kaupunki käyttää ulkopuolista siivouspalvelua, jonka maksaa Laitilan kaupunki. Laitilan kaupunki edelleen laskuttaa koko siivouspalvelun summalla rantasaunan vuokrannutta vastuuhenkilöä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kokouksessa kuultiin vapaa-aikapäällikkö Emilia Anderssonia.

Tiedoksi

Vapaa-aikapäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.