Kaupunginhallitus, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 208 Laitilan kaupungin yhdistysohjelma 2022-2025

LAIDno-2022-911

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Yhteistä kumppanuutta -hanke on Laitilan, Uudenkaupungin ja Pyhärannan kuntien yhteinen kaksivuotinen hanke, jonka keskeisenä tavoitteena on kehittää kuntien kesken hyviä yhdistysyhteistyön, kansalaisaktiivisuuden ja osallisuuden parantamisen käytäntöjä. Lisäksi tavoitteena on kuntien yhdistysyhteistyön kehittäminen Vakka-Suomen alueella ja yhteistyön tiivistäminen maakunnan järjestöfoorumin kanssa. Hankkeessa on työskennellyt kokoaikainen järjestökoordinaattori, jonka toimenkuva on rakentunut kuntakohtaisesti kuntien toimenpidesuunnitelmien pohjalta. Hanke rahoitetaan kuntaosuuksien lisäksi Leader Ravakan sekä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella.Hanke on alkanut maaliskuussa 2020 ja se päättyy elokuussa 2022. Hanke laitettiin tauolle syksyllä 2020 ja sitä jatkettiin keväällä 2021 henkilöstövaihdosten vuoksi. Kuntien osuudet hankkeesta ovat jakautuneet 40 % Laitila, 40 % Uusikaupunki ja 20 % Pyhäranta. Hankkeen hallinnoinnista on vastannut Uudenkaupungin kaupunki.

Laitilan kaupunkikohtaisena tavoitteena oli aikaansaada yhdistysohjelma yhdessä alueen yhdistys- ja järjestötoimijoiden kanssa sekä luoda kestävä ja toimiva rakenne kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistoiminnalle. Hankkeen puitteissa on järjestetty yhdistyskysely sekä kolme yhdistysiltaa, joiden pohjalta yhdistysohjelma on rakennettu kaupungin strategia 2022-2025 huomioiden. Yhdistysohjelman tavoitteena on antaa viitekehys kaupungin ja yhdistysten väliselle yhteistoiminnalle.  Yhdistysohjelma on strategian toteutumista edistävä käytännönläheinen suunnitelma, jolla konkretisoidaan vision ja strategisten päämäärien mukaista kansalaistoimintaa.  

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy osaltaan yhdistysohjelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja edelleen kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin nuorisopäällikkö Noora Manterea.

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Laitilan kaupungin yhdistysohjelman 2022-2025 ja antaa sen edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.