Sivistysvaliokunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 LISÄPYKÄLÄ: Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset (lisäpykälä)

LAIDno-2022-916

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Suomen kuntaliitto on antanut suosituksen kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvausten nostosta loppuvuodelle 2022 johtuen tänä vuonna tapahtuneesta perhepäivähoidon kustannuksiin vaikuttaneista hintojen korotuksista. 

Kuntaliitto suosittelee, että kunnallisessa perhepäivähoidossa kustannuskorvauksia nostetaan ajalla 1.7.-31.12.2022 seuraavasti.

                                                                                  alle kouluikäinen / koululainen (alkuvuoden kustannuskorvaus)

aamiainen tai välipala tai iltapala, € 0,83 (0,76)/ 1,08 (0,99)
lounas tai päivällinen, € 1,97 (1,80) / 2,56 (2,33)
muu kustannus, €/ päivä 1,97 (1,88) / 1,97 (1,88)

Kustannuskorvausten on tarkoitus kattaa hoidosta hoitajalle aiheutuneet todelliset kustannukset.

Muilta osin aiemmin annettuja suosituksia ei ole muutettu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää noudattaa kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvauksia Kuntaliiton suositusten mukaisesti ajalla 1.7.-31.12.2022

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalosta.

Merkittiin, että asian käsittelyn jälkeen klo 19.29 kokouksesta poistuivat nuorisovaltuuston edustaja Soini ja varhaiskasvatusjohtaja Jalonen.

Tiedoksi

varhaiskasvatusjohtajat

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.