Sivistysvaliokunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Sivistystoimen osavuosikatsaus 1-6/2022

LAIDno-2022-901

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin talouden toteutumasta raportoidaan osavuosikatsauksina kaupunginvaltuustolle neljännesvuosittain. Viranhaltijoiden on kuukausittain seurattava määrärahojensa toteutumista ja raportoitava siitä valiokuntaan tai lautakuntaan vähintään neljännesvuosittain. Raportointiaikataulun mukaiset raportit toimitetaan tiedoksi valiokunnille tai lautakunnille ja kaupunginhallitukselle.

Valtuustolle toimitetaan osavuosikatsaus neljännesvuosittain 31.3., 30.6, 30.9. ja 31.12. tilanteista. Liitteenä talousraportti sivistystoimialan 1-6/2022 kokonaisuudesta, taloudellisten tavoitteiden toteumaraportti tehtävittäin talousarvioon verraten sekä toiminnallisten tavoitteiden toteumaraportit.

Kokonaisuus talouden osalta toisen vuosineljänneksen jälkeen on toteutunut talousarvion mukaisesti. Toimintatuloja on kertynyt arvioitua enemmän johtuen mm. valtionavustuksista. Menot ovat pysyneet talousarvioon nähden hyvin annetussa talouden raamissa.

Syksyn 2022 aikana sivistystoimen taloudessa on ennakoitavissa haasteita. Kustannusten nousun myötä (mm. yleinen kustannustaso ja palkankorotukset) sekä ukrainalaisten palveluiden järjestämisen vuoksi tulee taloutta seurata tiiviisti ja mahdollisen lisämäärärahan tarve tunnistaa ajoissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta merkitsee sivistystoimen osavuosikatsauksen (1-6/2022) ajalta 1.1.-30.6.2022 tiedoksi ja lähettää sen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kaupunginhallitus, kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.