Sivistysvaliokunta, kokous 25.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Laitilan kaupungin yhdistysohjelma 2022-2025

LAIDno-2022-911

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Yhteistä kumppanuutta -hanke on Laitilan, Uudenkaupungin ja Pyhärannan kuntien yhteinen kaksivuotinen hanke, jonka keskeisenä tavoitteena on kehittää kuntien kesken hyviä yhdistysyhteistyön, kansalaisaktiivisuuden ja osallisuuden parantamisen käytäntöjä. Lisäksi tavoitteena on kuntien yhdistysyhteistyön kehittäminen Vakka-Suomen alueella ja yhteistyön tiivistäminen maakunnan järjestöfoorumin kanssa. Hankkeessa on työskennellyt kokoaikainen järjestökoordinaattori, jonka toimenkuva on rakentunut kuntakohtaisesti kuntien toimenpidesuunnitelmien pohjalta. Hanke rahoitetaan kuntaosuuksien lisäksi Leader Ravakan sekä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella.Hanke on alkanut maaliskuussa 2020 ja se päättyy elokuussa 2022. Hanke laitettiin tauolle syksyllä 2020 ja sitä jatkettiin keväällä 2021 henkilöstövaihdosten vuoksi. Kuntien osuudet hankkeesta ovat jakautuneet 40 % Laitila, 40 % Uusikaupunki ja 20 % Pyhäranta. Hankkeen hallinnoinnista on vastannut Uudenkaupungin kaupunki.

Laitilan kaupunkikohtaisena tavoitteena oli aikaansaada yhdistysohjelma yhdessä alueen yhdistys- ja järjestötoimijoiden kanssa sekä luoda kestävä ja toimiva rakenne kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistoiminnalle. Hankkeen puitteissa on järjestetty yhdistyskysely sekä kolme yhdistysiltaa, joiden pohjalta yhdistysohjelma on rakennettu kaupungin strategia 2022-2025 huomioiden. Yhdistysohjelman tavoitteena on antaa viitekehys kaupungin ja yhdistysten väliselle yhteistoiminnalle.  Yhdistysohjelma on strategian toteutumista edistävä käytännönläheinen suunnitelma, jolla konkretisoidaan vision ja strategisten päämäärien mukaista kansalaistoimintaa.  

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy osaltaan yhdistysohjelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja edelleen kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin nuorisopäällikkö Noora Manterea.

Tiedoksi

kaupunginhallitus, kaupunginvaltuusto, nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.