Sivistysvaliokunta, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Koululaisten kesäkerho 2022

LAIDno-2022-534

Valmistelija

  • Nestori Mäkelä, sivistystoimen palvelupäällikkö, nestori.makela@laitila.fi
  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin sivistystoimelta on viime vuosina toivottu koululaisten kesätoimintaa, kesäkerhoa tms. kesäajan hoitoa mahdollistamaan perheiden kesäaika. Aiempina vuosina varhaiskasvatus on pystynyt vastaamaan nuorempien koululaisten kesähoidon tarpeeseen välttämättömissä tarpeissa, mutta tulevalle kesälle tarve ja resurssit ennakoidaan riittämättömiksi mm. lapsimäärien kasvun vuoksi kevään 2022 tilanteessa.

Valmistelua on tehty yhdessä rehtoreiden, nuorisopäällikön ja varhaiskasvatusjohtajien kanssa. Koulujen koulunkäynninohjaajien kesäajan töistä on mahdollista irroittaa kuuden henkilön resurssia kesäkuun ajaksi toiminnan järjestämiseen. Tällä työnantaja pyrkii etsimään mahdollisuuksia työllistää kesäajaksi henkilöstöä. Resurssilla on mahdollista Laineen talon ja Kappelimäen apip-toiminnan tiloissa järjestää n. 50 lapselle kesätoimintaa. Resurssien riittävyyden vuoksi on tarpeen rajata palvelua 1.-2. -vuosiluokan päättäville sekä erityisen tuen oppilaille. Toimintapäivään sisältyy lounas ja välipalat, ohjattua ja suunniteltua toimintaa. Toiminta-aika pääsääntöisesti ajoittuu klo 08-16 välille, mutta tarvittaessa on mahdollista pyrkiä tarjoaamaan palvelua jo aikaisemmin aamulla. Kerhon toiminta-aika on 6.6.-1.7.2022. Ilmoittautumisia kerätään Webropol-lomakkeella 29.4.-18.5.2022.

Kesäkerhon toteuttaminen on kaupungille vapaaehtoista ja talousvaikutuksia ei ole kokonaan huomioitu vuoden 2022 talousarviossa. Suurin osa kesäkerhon kustannuksista syntyy henkilöstökustannuksista, jotka ovat <8000e/25 lasta. Nämä kustannukset on kuitenkin huomioitu koulunkäynninohjaajien kesäajan palkassa perusopetuksen kustannuspaikalla, jolloin merkittäviä lisäkustannuksia henkilöstökuluista ei tule.

Lasten kesän päiväleireille on haettu joulukuussa 2021 Aluehallintovirastolta lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan kehittämisavustusta. Haun yhteydessä avustusta haettiin myös nuorisotoimen järjestämään kuntosalikerhoon. Avustusta haettiin yht. 6 100 €, mutta sitä myönnettiin Laitilaan 1500 €. Myönnetystä avustuksesta tullaan osa käyttämään kesäkerhotoimintaan. Toiminnan luonteen vuoksi on myös tarkoituksenmukaista kerätä toimintaan osallistuvilta osallistumismaksu, joka noudattaa samaa linjaa aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksujen sekä muiden kuntien kesäkerhojen kanssa. Maksuilla katetaan syntyviä kustannuksia mm. ruokailuista, mahdollisista materiaalihankinnoista ja vakuutuksesta. 

Toimintamaksun ehdotukset: 1-10pvä = 100€, 11-20pvä/190€, eli n. 10€/päivä. Maksu sisältää lämpimän lounaan, välipalan, materiaalit sekä vakuutuksen. Kuljetuksia kesäkerhoon ei järjestetä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää

1. Hyväksyä kesäkerhon järjestämisen 6.6.-1.7.2022 kuvauksen kaltaisesti.

2. Hyväksyä toimintamaksuiksi: 1-10pvä: 100€ ja 11-20pvä: 190€.

Päätös

Esittelytekstistä korjattiin kirjoitusvirhe seuraavasti: Lasten kesän päiväleireille on haettu joulukuussa 2021 Aluehallintovirastolta lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan kehittämisavustusta. Haun yhteydessä avustusta haettiin myös nuorisotoimen järjestämään kuntosalikerhoon. Avustusta haettiin yht. 4 600 €, mutta sitä myönnettiin Laitilaan 1 500 €. 

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Alakoulut, nuorisopäällikkö, varhaiskasvatus

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.