Sivistysvaliokunta, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Kirjaston tulostus- ja kopiointipalvelun maksut

LAIDno-2022-508

Valmistelija

  • Marja-Liisa Mutka, kirjastotoimenjohtaja, marja-liisa.mutka@laitila.fi

Perustelut

Kirjasto ottaa käyttöön omatoimisen tulostus- ja kopiointipalvelun. Asiakas ostaa kirjastosta kopiokortin, jolloin hän voi kopioida, tulostaa ja skannata asiakirjoja myös omatoimiaikana. Kortille ladataan asiakkaan toivoma rahamäärä. Kortin tietoihin tallennetaan kirjastolla käytössä oleva hinnasto, minkä mukaan kortin saldo vähenee. Kun kortin saldo on käytetty tyhjäksi, asiakas voi ostaa sitä lisää. Kortin hinta kirjastolle on 1,50 €.  Kirjaston etu on, että asiakkaat ostavat kopiokortteja, koska itsepalvelu säästää kirjaston henkilökunnan työaikaa. Omastoimisen tulostus- ja kopiointipalvelun mahdollisimman laajaa käyttöönottoa edistetään sillä, että asiakkaalta ei peritä panttia.

Skannaamisesta on peritty 2 euron palvelumaksu. Kortilla olevaan hinnastoon on mahdollista määritellä vain arkkikohtaisia hintoja. Omatoimisessa skannauksessa 2 €/arkki tuntuu tarpeettoman korkealta hinnalta. Arkkikohtainen skannauksen hintaa tulee laskea. Uudeksi hinnaksi esitetään 20 snt/arkki. Palveluna skannaus maksaa edelleen 2 euroa/tapahtuma. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

1. Sivistysvaliokunta päättä, että kirjasto ei peri asiakkaalta korttipanttia.

2. Sivistysvaliokunta päättää, että omatoimisen skannauksen hinta on 20 snt/arkki. Palveluna skannaus maksaa edelleen 2 €/tapahtuma riippumatta arkkimäärästä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan kaupunginkirjasto

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.