Tekninen valiokunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Varppeen ruokalan peruskorjauksen keittiölaitehankinnat vaihe 1

LAIDno-2022-147

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Varppeen ruokalan peruskorjauksessa toteutettaville laitehankinnoille (astianpesulinjasto ja tarjoilulinjasto) on varattu investointimääräraha, vuodelle 2022, yhteensä 100.000,00 € (alv 0 %). Peruskorjauksen suunnittelun yhteydessä käyttäjien tarpeet ovat kasvaneet. Ruokailijoiden diettivalikoima ja -määrä on kasvanut, jolloin erillinen diettilinjasto on välttämätön ja eri allergioiden ruoka-annokset on valmistettava erillisessä diettiruokien valmistuspisteessä. Diettiruokien valmistuspisteessä tarvitaan omat liedet, uuni ja kylmäsäilytys. Lisäksi olemassa oleva pata joudutaan vaihtamaan suurempaan malliin edellisen huonokuntoisuuden takia.

Ruokalan peruskorjauksen vaiheistuksen takia, vain osa laitehankinnoista toteutetaan vuonna 2022. Nämä pakolliset laitehankinnat ovat: tarjoilulinjaston uusiminen, uusi diettilinjasto ja astianpesulinjasto. Diettiruokien valmistuspiste ja padan uusiminen toteutetaan vaiheessa 2 ja siihen tullaan tekemään investointiehdotus vuodelle 2023.

Vaiheistuksen mukaisista, vuonna 2022, uusittavista ja uusista laitteista on pyydetty tarjous kaupungin sopimustoimittajalta Metos Oy:ltä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Varppeen ruokalan laitehankintojen investointihankkeelle nro 708 lisätään investointimääräraha 78.000,00 € (alv 0 %) ja vastaavasti Varppeen ruokalan peruskorjaus investointihankkeesta nro 628 poistetaan 78.000,00 (alv 0 %):n suuruinen investointimääräraha. Lisäksi tekninen valiokunta esittää, että Metos Oy:n tarjouksen kokonaishinta 177.020,58 € (alv 0 %) hyväksytään sillä ehdolla, että investointien määrärahasiirrot hyväksytään.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Metos Oy

Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan tekniselle toimelle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
  
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen