Tekninen valiokunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 MirriRescue ry avustusanomus

LAIDno-2022-349

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

MirriRescue ry anoo Laitilan kaupungilta tukea kissapopulaatioiden hoitamiseen ja hädänalaisten kissojen auttamistyöhön. Yhdistys toimii pääosin Uudenkaupungin ja Laitilan alueilla. Yhdistyksen toiminta on viime vuosina ollut pääasiassa kissojen loukutusta. Toiminta-ajatuksena on ollut kissojen hoito ja uusien sijoituspaikkojen järjestäminen. Kissojen hoito on muodostanut vahvistamattoman tuloslaskelman vuodelta 2021 mukaan suurimman osan yhdistyksen kuluista ollen yli 85 %. Liitteenä olevassa avustusanomuksessa on kerrottu tarkemmmin yhdistyksen toiminnasta. Avustussumma, jota anotaan on 6 000 €.

Laitilan kaupungilla on voimassaoleva sopimus Kissahotelli Kattimajan kanssa, minkä mukaan se vastaanottaa löytöeläimet. Vaikka sopimukseen sisällytetty toiminta ei ole täsmälleen samansisältöistä kuin Mirrirescue ry:n toiminta, vastaa se kuitenkin vaatimuksiin , joita kunnille on asetettu. Kissahotelli Kattimaja on valikoitunut yhteistyökumppaniksi kilpailutuksen kautta.

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta toteaa vastauksenaan MirriRescue ry:n avustusanomukseen, että sen harjoittama toiminta on tärkeää ja arvokasta. Kaupungilla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia tukea kaikkea sinänsä tärkeää toimintaa, eikä tälläiseen ole varauduttu myöskään talousarviossa. Näin ollen tekninen valiokunta hylkää sille toimitetun MirriRescue ry:n avustusanomuksen.

Päätös

Tekninen valiokunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 2-7 jäsen Jarkko Männistön tekemän muutosehdotuksen ja jäsen Jari Kiveisen kannattamana myöntää 3000€ avustuksen MirriRescue ry:lle. Jäsen Jari Kiveisen ehdotuksesta tekninen valiokunta päätti lisätä päätökseen, että avustus käytettäisiin villiintyneiden kissapopulaatioiden pienentämiseen.

 

Äänestystulokset

  • Jaa 2 kpl 22%

    Jouko Aittakari, Matti Viljanen

  • Ei 7 kpl 78%

    Jesse Jalonen, Jarkko Männistö, Katri Jalonen, Jari Kiveinen, Pertti Kerttula, Oskari Pilppula, Katri Viherjälaakso

Tiedoksi

MirriRescue ry

Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan tekniselle toimelle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
  
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen