Tekninen valiokunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Varppeen ruokalan peruskorjauksen 1. vaiheen ilmanvaihto-, putki- ja sähköurakoitsijan valinta

LAIDno-2022-147

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Varppeen ruokalan peruskorjaukseen on varattu investointimääräraha yhteensä 500.000,00 € (alv 0 %), vuodelle 2022.

Peruskorjauksen tarkoituksena on parantaa kiinteistön sisäilmaolosuhteita, sekä uudistaa rakennuksen pintarakenteita. Saneerauksessa uusitaan ilmanvaihto sekä valaistus vaihdetaan led-valaisimiksi, lisäksi parannetaan kiinteistön toimivuutta käyttäjätarpeiden mukaan mm. uudella dieettilinjastolla ja eteistilan uudelleenjärjestelyillä. Saneerauksessa uusitaan myös tarjoilulinjasto, astianpesukone ja muita pakollisia keittiölaitteita. Alkuperäisen suunnitelman mukaan peruskorjaus piti toteuttaa kokonaisuudessaan vuonna 2022. Urakkasummien ylittäessä hankkeeseen varatut investointimäärärahat yli 100 %, hanke keskeytettiin.

Käyttäjien kanssa toteutetun neuvottelun perusteella peruskorjauksessa on sellaisia terveyteen ja työhyvinvointiin kohdistuvia toimintoja, joiden korjausta ei voi siirtää vuodella eteenpäin. Nyt ehdotetaan, että peruskorjaus toteutetaan kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisen vaiheen urakka-alueen rajaksi määritetään pakolliset keittiön laitehankinnat (tarjoilulinjasto ja astianpesulinjasto) tilamuutoksineen ja lvis-muutoksineen, sekä uusi sähkökeskus liittymineen. Toisessa vaiheessa toteutetaan rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen, valaistus, sekä jäljelle jäävät pintamateriaalimuutokset. Vaihe 1:n kustannusarvio pysyy varattujen määrärahojen puitteissa, vaihe 2:sta tullaan tekemään investointiehdotus vuodelle 2023.

Vaiheistuksen takia urakkamuotona käytetään jaettua urakka, jossa Laitilan kaupunki toimii, rakennusurakoitsijana, päätoteuttaja ja työmaapalveluista vastaavana. Kilpailutetut urakat pitävät sisällään joko lvv-tekniset, iv-tekniset tai s-tekniset työt. Vaiheistuksen takia ei ole tarpeen hankkia keittiölle väistötiloja saneerauksen ajaksi. Ilmanvaihto-, putki- ja sähkötöistä on tehty urakkatarjouspyyntö, joka on ollut esillä Cloudia-pienhankintajärjestelmässä ja Laitilan kaupungin kotisivuilla. Kaikkien urakoitsijoiden valintaperusteena käytetään edullisinta kokonaishintaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää, että Varppeen ruokalan peruskorjaus jaetaan kahteen vaiheeseen, jossa 1. vaiheessa, vuonna 2022, toteutetaan pakolliset laitehankinnat tilamuutoksineen ja lvis-muutoksineen, sekä uusi sähkökeskus liittymineen, lisäksi valiokunta päättää, että ilmanvaihto-, putki- ja sähköurakoitsijoiksi valitaan edullisimman tarjouksen jättäneet urakoitsijat:

Ilmanvaihtourakoitsija: Laitilan IP-Työ Oy 67 000,00 €

Putkiurakoitsija: LVI-Kuusisto Oy 99 871,00 €

Sähköurakoitsija: RS-Sähkötekniikka Oy 35 900,00 €

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että esittelijä tekninen johtaja Mika Raula oli esteellinen käsittelemään ko.asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi klo 18.05- 18.11.

Tiedoksi

Tarjouksen jättäneet

Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan tekniselle toimelle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
  
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen