Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 13.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 LISÄPYKÄLÄ: Vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelin sääntökirjan arvotaulukon tarkistus (lisäpykälä)

LAIDno-2022-31

Valmistelija

  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi
  • Sari Koski, Ikäihmisten palvelujohtaja, sari.koski@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungilla on käytössä vanhusten tehostetun palveluasumisen palveluseteli.

Palvelusetelillä tarkoitetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain 3 §:n 1 momentin 2 - kohdan mukaan järjestämisvastuussa olevan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelun saajalle myöntämää sitoumusta korvata palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset kunnan ennalta määräämään arvoon asti.

Laitilan kaupungin käytössä olevassa vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelin sääntökirjassa on arvotaulukko, jonka perusteella määrätään vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelin arvo. Palvelusetelin arvo määräytyy palvelun saajan nettotulojen perusteella. Ko. taulukko on viiteaineistona.

Osa Laitilan kaupungin hyväksymistä vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajista on korottanut palveluistaan perimiään kustannuksia tuntuvasti 1.1.2022 lukien, joten on perusteltua korottaa palvelusetelin arvoja.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain 7 § 1 momentin mukaan kunnan tulee määrätä palvelusetelin arvo niin, että se on asiakkaan kannalta kohtuullinen.

Kokonaisarvioinnin pohjalta palvelusetelien arvoja tarkistetaan liitteenä olevan taulukon mukaisesti.

Palvelusetelien arvojen korotusten kustannusvaikutus on vuositasolla 64 asiakkaan (tilanne 15.12.2021) perusteella (365 vrk x 9 €/vrk x 64 asiakasta) 210 240 €/vuosi .

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyy liitteen mukaisen vanhusten tehostetun palveluasumisen palveluseteliarvotaulukon otettavaksi käyttöön  1.1.2022 lukien.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tämä pykälä käsiteltiin § 10 jälkeen.

Tiedoksi

Ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa