Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 13.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Ikäihmisten ja kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon toimintaohjeet vuodelle 2022

LAIDno-2020-425

Valmistelija

  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi
  • Anitta Keskitalo, sosiaalipalveluohjaaja-johtaja, anitta.keskitalo@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on mukana Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnassa. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimukseen sitoutunut Laitilan kaupunki osallistuu tämän sopimuksen mukaisesti Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön ylläpitoon ja kehittämiseen. Kaarinan kaupunki toimii perhehoitoyksiköstä vastaavana kuntana.

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön ikäihmisten toimintaohje vuodelle 2022 ja kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon toimintaohje vuodelle 2022 ovat hallinnollisia ohjeita siitä, miten maakunnan alueella toteutetaan ikäihmisten toimeksiantosopimussuhteista perhehoitoa. Toimintaohjeiden tavoitteena on luoda maakunnan alueelle yhtenäinen perhehoidon toteuttamistapa sekä lisätä ja kehittää perhehoitoa sekä yhtenäistää perhehoitopalkkiot. Perhehoidon toimintaohjeet palvelevat perhehoidon kaikkia osapuolia: perhehoitoa järjestävää kuntaa, perhehoidossa olevaa henkilöä ja perhehoitajaa. Toimintaohjeet ovat liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

  1. Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyy liitteenä olevan Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön ikäihmisten perhehoidon toimintaohjeen vuodelle 2022 ja sen sisältämät palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut 1.1.2022 lukien.
  2. Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyy liitteenä olevan Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten henkilöiden perhehoitoyksikön kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeen vuodelle 2022 ja sen sisältämät palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut 1.1.2022 lukien

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Ritva Miesmaa, Anitta Keskitalo