Sivistysvaliokunta, kokous 18.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 95 Lukion päättäneiden jatko-opintoihin sijoittuminen syksyllä 2021

LAIDno-2021-1154

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi
  • Kimmo Jalonen, Lukion rehtori, kimmo.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan lukiossa on useamman vuoden ajan koottu tietoja edellisenä keväänä valmistuneiden ylioppilaiden sijoittumisesta. Tilanne on kysytty valtakunnallisena tilastointipäivän 20.9. mukaisena. Kysely lähetettiin kaikille 32:lle kevään ylioppilaalle. Vastauksia saatiin yhteensä 25, vastausprosentin ollessa 78 %. Vatanneiden sukupuolijakauma oli naisia 15 ja miehiä 10.

Vastanneista opiskelemassa oli 13, joista kuusi yliopistossa, kaksi avoimessa yliopistossa ja viisi ammattikorkeakoulussa.

Töissä oli vastaajista kahdeksan, joista kolmella opiskelupaikka oli jo tiedossa varusmiespalvelun jälkeen. Kaikki kolme olivat astumassa palvelukseen tammikuussa 2022 ja olivat nyt syyskauden töissä. Kahdella heistä oli opiskelupaikka ammattikorkeakoulussa ja yhdellä yliopistossa.

Varusmiespalvelusta suoritti parhaillaan kaksi viime kevään ylioppilasta, joista toisella oli varmistettu opiskelupaikka ammattikorkeakoulussa.

Kahden vastanneen opiskelu- tai työpaikkatilanteesta ei ollut selkeää tietoa.

Kaiken kaikkiaan vastanneista 17:llä oli siten opiskelupaikka tai varmistettu opiskelupaikka ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Lukua voitanee pitää verraten hyvänä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta merkitsee tiedoksi Laitilan lukion päättäneiden kevään ylioppilaiden jatko-opintoihin sijoittumisen tilanteen syksyllä 2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan lukio

Muutoksenhaku

HValL 3 §:n 1 momentin / muun lainsäädännön mukaan päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla.
Valituskiellon peruste asian yhteydestä.