Sivistysvaliokunta, kokous 14.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Varhaiskasvatuksen toiminta- ja vuosisuunnitelmat

LAIDno-2021-858

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan päiväkodeille, ryhmäperhepäivähoitoon ja perhepäivähoitoon on laadittava lukuvuoden kestävä toimintasuunnitelma. Perusopetuslain § 9:n 1 mom.  mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuva vuosisuunnitelma. Suunnitelmista tulee käydä ilmi toiminta-ajat, oppimisympäristö, osallisuus, toimintakulttuuri, yhteistyömuodot ja kehittämis- ja painopistealueet sekä toiminnan dokumentointi ja arviointi.

Laitilan kaupungin hallintosäännön (1.8.2021->) 30 §:n 3.mom 9. kohdan mukaan sivistysvaliokunnan ratkaisuvaltaan kuuluu kyseisten suunnitelmien hyväksyminen.

Laitilan kaupungin perhepäivähoitajat, päiväkodit ja yksityinen perhepäivähoito ovat toimittaneet sivistysvaliokunnalle hyväksyttäväksi lukuvuoden 2021-2022 varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvat toiminta- ja lukuvuosittaiset suunnitelmat sekä Opetushallituksen edellyttämän liitteen mahdollisen koronaepidemian aiheuttamista toimenpiteistä. 

Liitteenä:

Apilaniityn - ja Pähkinäpensaan päiväkodin toimintasuunnitelmat (0-4 vuotiaille) ja vuosisuunnitelmat (kaksivuotinen ja yksivuotinen esiopetus)

Perhepäivähoidon toimintasuunnitelma, johon on liitetty myös Itäkulman ryhmäperhepäivähoito

Palvelusetelillä järjestettävän perhepäivähoidon toimintasuunnitelmat 3 kpl 

Varhaiskasvatus Covid 2021-22

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy viiteaineistona olevat toiminta- ja vuosisuunnitelmat käytettäväksi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa sekä Opetushallituksen edellyttämät suunnitelmat Covid19  huomioimiseksi pandemian mahdollisesti voimistuessa.

Samalla sivistysvaliokunta päättää delegoida sivistysjohtajalle lukuvuoden aikana mahdollisten muutosten ja lisäysten hyväksymisen em. suunnitelmiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen oli asiantuntijana pykälän käsittelyn ajan.

Tiedoksi

päiväkodit

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.