Sivistysvaliokunta, kokous 14.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 85 Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen lukuvuosisuunnitelmat liitteineen

LAIDno-2021-833

Valmistelija

  • Nestori Mäkelä, sivistystoimen palvelupäällikkö, nestori.makela@laitila.fi

Perustelut

Perusopetuslain § 9 mukaan 1 mom.  mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista.

Laki Perusopetuslain väliaikaisesta muuttamisesta (687/2021) tuli voimaan 1.8.2021 ja päättyy 31.7.2022. Siihen perustuen Opetuhallitus on antanut heinäkuun alussa ohjeen, joka on päivitetty 7.7.2021. Sen mukaan opetuksen järjestäjän tulee tehdä yleiset linjaukset siitä, miten poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin mahdollisesti siirrytään ja kuinka etäopetusta hyödyntävää opetusta, oppimisen tukea, palveluja ja etuuksia järjestetään. Opetusjärjestelyt ja toimenpiteet kirjataan koulun lukuvuosisuunnitelmaan sekä oppilashuoltosuunnitelmaan. 

Lukiokoulutuksen järjestäjän tulee lukioasetuksen 3 § mukaan laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta, työajoista, koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä, itsenäisestä opiskelusta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista.

Laitilan kaupungin hallintosäännön (1.8.2021->) 30 §:n 3.mom 9. kohdan mukaan sivistysvaliokunnan ratkaisuvaltaan kuuluu kyseisten suunnitelmien hyväksyminen.

Laitilan kaupungin peruskoulut ja Laitilan lukio ovat toimittaneet sivistysvaliokunnalle hyväksyttäviksi lukuvuoden 2021-2022 opetussuunnitelmiin perustuvat lukuvuosittaiset suunnitelmat sekä liitteen mahdollisen koronaepidemian aiheuttamista toimenpiteistä  sekä opiskeluhuoltosuunnitelmat. Koulujen rehtorit vastaavat koulunsa/oppilaitoksensa osalta siitä, että annettava opetus perustuu voimassa olevaan koululainsäädäntöön ja Laitilan kaupungin perusopetuksen/lukion opetussuunnitelmiin kouluille annettujen taloudellisten resurssien puitteissa.

Koulujen em. suunnitelmat ovat liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy Laitilan kaupungin peruskoulujen ja Laitilan lukion lukuvuoden 2021-2022 lukuvuosisuunnitelmat, Opetushallituksen edellyttämät suunnitelmat korona-pandemian huomioimiseksi sekä suunnitelmat poikkeuksellista opetusjärjestelyistä pandemian mahdollisesti voimistuessa. Edelleen sivistysvaliokunta hyväksyy päivitetyn opiskeluhuollon ohjeistuksen.

Samalla sivistysvaliokunta päättää delegoida sivistystoimenjohtajalle lukuvuoden aikana mahdollisten muutosten ja lisäysten hyväksymisen em. suunnitelmiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että palvelupäällikkö Nestori Mäkelä oli asiantuntijana pykälän käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Koulut

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.