Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 2.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Rakennusluvan myöntäminen Torikan Tila Oy:lle

LAIDno-2021-757

Valmistelija

  • Tapio Linden, Rakennustarkastaja, tapio.linden@laitila.fi

Perustelut

Torikan tila oy on hakenut rakennuslupaa kasvatuskanalan rakentamiseksi 54000 kanalle, kiinteistölle 400-441-0011-0058, osoitteeseen Torikantie 83. Hakemuksen mukaan rakennettava kanala rakennetaan juuri rakennuspaikalta puretun vanhan kanalan paikalle.

Hakija on itse kuullut kaksi naapuria, joilla ei ole huomautettavaa rakennushankkeen johdosta. Rakennusvalvonnan toimesta on kuultu yhtä naapuria, jolta ei ole määräaikaan 25.8.2021 mennessä tullut huomautusta rakennushankkeesta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tapio Linden, Rakennustarkastaja, tapio.linden@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää Torikan tila oy:lle rakennusluvan liitteenä olevan lupapäätösehdotuksen 21-0139-R mukaisesti, siinä mainituin ehdoin ja myönnetään palo-osaston suurimman sallitun pinta-alan vähäinen ylitys (10%) vähäisenä poikkeamisena.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksiannosta.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.