Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 2.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Arvio Heikki Seikon varaosa-autojen säilyttämistä ja purkamista koskevan ympäristöluvan muuttamisen tarpeesta

LAIDno-2021-749

Valmistelija

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta on 12.5.2010 myöntänyt ympäristöluvan varaosina ja varaosiksi hankittujen autonkorien varastointiin ja purkamiseen Laitilan kaupungin Untamalan kylään tilalle Riihelä 400-441-13-29, osoitteeseen Niemispääntie 12. Toiminnanharjoittajan voimassa olevassa ympäristöluvassa on määrätty toiminnanharjoittaja jättämään hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi viimeistään 30.6.2020.

Ympäristönsuojelulain muutoksen (423/2015) tultua voimaan 1.5.2015 velvoite lupamääräysten tarkistamisesta (YSL 71 §) on rauennut. Valvontaviranomaisen tulee säännöllisessä valvonnassa arvioida tällöin luvan muuttamisen tarve vuoden kuluessa luvassa määrätystä tarkistamisen ajankohdasta ympäristönsuojelulain 89 §:n mukaisesti. Tilalle suoritettiin 9.8.2021 tarkastus luvan muuttamisen tarpeen arvioimiseksi. Tarkastuksesta ei laadittu erillistä muistiota.

Tarkastuksessa todettiin, että kiinteistöllä oli tarkastushetkellä kaksi romuajoneuvoa, ja muuten pihan ympäristö oli siisti. Toimintaa harjoitettiin lupamääräysten mukaisesti. Mikäli toiminnanharjoittaja suunnittelee lopettavansa toimintansa, tulee hänen huomioida ympäristöluvan lupamääräys 8, joka kuuluu seuraavasti: ” Toiminnanharjoittajan on viipymättä kirjallisesti ilmoitettava Laitilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle toiminnan merkittävistä muutoksista tai toiminnan keskeyttämisestä. Luvanhaltijan vaihtuessa uuden haltijan on kirjallisesti ilmoitettava vaihtumisesta Laitilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle.”

Laitilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen valvonnan, häiriöilmoitusten, yleisöilmoitusten eikä toteutetun tarkastuksen perusteella ole tiedossa ympäristönsuojelulain 89 §:n 2 momentissa mainittujen perusteiden mukaisia seikkoja, joiden perusteella Heikki Seikon ympäristölupaa olisi tarve muuttaa.

Toiminnanharjoittajan tulee huomioida, että lupamääräysten tarkistamista koskevan säännöksen kumoamisesta huolimatta toiminnanharjoittajan on haettava luvan muutosta, jos toiminnassa tapahtuu toiminnan päästöjä tai niiden vaikutuksia lisäävä tai muu olennainen muutos.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta toteaa, että Heikki Seikon varaosa-autojen säilyttämistä ja purkamista koskevaa ympäristölupaa, kiinteistöllä Riihelä 400-441-13-29, ei ole tarpeen muuttaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.