Kaupunginhallitus, kokous 16.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 261 Hallintosäännön muutos koskien § 10 ja 11

LAIDno-2021-520

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Valtuustoryhmät ovat käyneet poliittisen neuvottelun, jonka tuloksena on päädytty yhteisymmärrykseen Laitilan kaupungin luottamuspaikkajaosta. Lähtökohta luottamuspaikkajaossa on kuntavaalitulos ja siitä seuraava kunkin toimielimen suhteellinen paikkajako. Myös kuntalaki lähtee ajatuksesta, että luottamuspaikat on jaettava suhteellisesti kuntavaalituloksen mukaisesti. Viime kädessä tätä lähtökohtaa turvaa tietyin edellytyksin oikeus vaatia suhteellisen vaalin suorittamista toimielinten jäsenyyksistä päätettäessä.

Jotta luottamuspaikkajako saadaan tarkoituksenmukaisesti ja poliittisten ryhmien saavuttaman sopimuksen mukaisesti jaettua kuntavaalitulosta kunnioittaen, on suhteellisen edustuksen toteutumiseksi sovitun mukaisesti kasvatettava tiettyjen liitteessä eriteltyjen toimielinten kokoa. Hallintosääntöä on siten muutettava pykälien 10 ja 11 sekä luvun viisi toimielinorganisaationkaavion osalta liitteen mukaisiksi. Valiokuntien jäsenmäärä muutetaan seitsemästä yhdeksään ja rakennus- ja lupalautakunnan jäsenmäärä muutetaan viidestä seitsemäksi.

Muutosten myötä kuntalain tarkoitus vaalituloksen mukaisesta suhteellisesta edustuksesta turvataan tarkoituksenmukaisesti

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että hallintosääntöä muutetaan siten, että sivistys-, sosiaali- ja terveys- sekä teknisen valiokunnan jäsenmäärä muutetaan seitsemästä yhdeksään ja rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenmäärä muutetaan viidestä seitsemään. Muutokset tehdään hallintosäännön pykäliin 10 ja 11 sekä luvun 5 kaavioon liitteen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.