Kaupunginhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 255 Ennakkokäsityspyyntö Laitilan Terveyskoti Oy

LAIDno-2021-691

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Terveyskoti Oy pyytää omistajiltaan ennakkokäsitystä koskien yhtiön suunniteltua jakaantumista. Pyrkimyksenä on jakaa Laitilan Terveyskoti Oy kahdeksi yhtiöksi eli kiinteistöosakeyhtiöksi ja toiminnalliseksi yhtiöksi. Muutos on osa yhtiön varautumista sote-uuditukseen. Muutoksen taustalla on pyrkimys turvata yrityksen toimintaedellytykset ja mahdollisuuksien mukaan osakeomistusten sekä määräysvallan säilyminen Laitilassa sote-uudistuksen tullessa voimaan.

Ilman nyt ehdotettavaa järjestelyä, sote-uudistuksen voimaan tullessa, Laitilan kaupungin omistama enemmistöosuus Laitilan Terveyskoti Oy:n osakkeista ja määräysvallasta tulisi siirtymään vastikkeetta hyvinvointialueen omistukseen. Jakautumisella turvataan erityisesti perustettavan kiinteistöyhtiön ja sen myötä kiinteistön enemmistöomistuksen ja määräysvallan säilyminen Laitilan kaupungilla. Kiinteistöomaisuus jää sote-uudistuksessa vastikkeetta kunnilta hyvinvointialueille siirtyvien omaisuuslajien ulkopuolelle. 

Tarkemmat perustelut ovat ennakkokäsityspyynnössä.

Konsernijohto on salassapitovelvollinen yhtiöiden liike- ja ammattisalaisuuksista. Yhtiöiden johdon huolellisuusvelvoitteeseen kuuluu ilmoittaa konsernijohdolle, mitkä annetuista asiakirjoista tai muutoin annetuista tiedoista ovat salassa pidettäviä. Annettuihin asiakirjoihin tulee tehdä merkintä salassa pidettävistä asioista. Ennakkokäsityspyyntö käsitellään yhtiön pyynnöstä salassa pidettävänä (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 §).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus toteaa, että suunnitelluilla järjestelyillä turvataan kaupungin etua Sote-uudistuksessa.

Laitilan kaupunki hyväksyy Laitilan Terveyskoti Oy:n jakautumisen liitteessä esitetyllä tavalla.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan Terveyskoti Oy

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.