Tekninen valiokunta, kokous 19.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Kaukolankodin kiinteistö ja toiminnan kehittäminen

LAIDno-2021-474

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveysvaliokunta (22.1.2020 § 13), Kaupunginhallitus (3.2.2020 § 39) ja kaupunginvaltuusto (3.2.2020 § 9) ovat päätöksellään antaneet hyväksyntänsä nykyisen Kaukolankodin ja Koivukodon korvaavan asumispalveluyksikön suunnittelun kilpailuttamiselle siten, että arvioidaan, onko nykyisestä Kaukolankodista hyödynnettävissä olemassa oleva keittiö ja onko mahdollista remontoida sinne 30- 40 tehostetun / palveluasumisen paikkaa ja loput uudisrakennukseen, joka suunnitellaan samalla. On myös päätetty, että uuden asumisyksikön tarvesuunnittelu voidaan aloittaa yhteistyössä sosiaali-ja terveysvaliokunnan kanssa ja mahdollisesti remontoida 30- 40 paikkaa nykyiseen Kaukolakotiin, mikäli se siihen soveltuu. Hankkeen suunnittelun aikana päätetään erikseen, toteutetaanko hanke omaan taseeseen vai vuokrataanko tilat. Vuodelle 2021 on varattu 50 000 euron määräraha asian valmistelemiseksi. 

Työ on nyt edennyt selvityksillä, jossa on selvitetty kustannuksia uudisrakentamisen osalta ja mahdollisia vuokrakustannuksia.

Kokouksessa esitellään valmistelutyön etenemistä teknisen toimen tilajärjestelyjen näkökulmasta. Asian valmistelu on edelleen kesken.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee tiedokseen sille kokouksessa annettavan selvityksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.