Kaupunginhallitus, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 160 LISÄPYKÄLÄ: Joustavan perusopetuksen päätoimisen tuntiopettajan opettajaviran perustaminen ja täyttölupa Varppeen koululle toistaiseksi 1.8.2021 alkaen (lisäpykälä)

LAIDno-2021-265

Valmistelija

  • Tuomas Kankaanpää, Varppeen koulun rehtori, tuomas.kankaanpaa@laitila.fi

Perustelut

Hallintosäännön 52 §:n mukaan avoimien toistaiseksi voimassa olevien vakanssien täyttölupa tulee pyytää kaupunginhallitukselta.

Varppeen koululla on aloitettu joustavan perusopetuksen opetusryhmän toiminta lukuvuonna 2020-2021 sivistysvaliokunnan päätöksen (2020/ 71 §) mukaisena. 

Joustavan perusopetuksen opetusryhmä toimii Perusopetuslaissa (5 §) ja Perusopetusasetuksessa (1998/852) määritellyn normiohjauksen mukaan.

Joustavan perusopetuksen opetusryhmän toiminnan jatkamiselle nähdään vahva tarve. Jatkossa oppilasvalintaa edelleen yhdenmukaistetaan ja opetusryhmää markkinoidaan systemaattisesti myös huoltajille siten, kun tuki nähdään yksittäistenkin oppilaiden tilanteissa tarkoituksenmukaisena. Työelämään tutustumisen ja työharjoittelujaksojen määrää halutaan lisätä ja toimijoiden yhteistyötä kehittää. Joustavan perusopetuksen toiminnalla kyetään vastamaan yleisopetuksessa muuten opiskelleiden oppilaiden koulunkäyntihaasteisiin. Joustavaa perusopetusta kehitetään yleisopetuksen toimintana. 

Poikkeuksellinen lukuvuosi 2020-21 etäjaksoineen ja muine rajoitustoimineen todennäköisesti lisää tarvetta joustavan perusopetuksen kaltaisille ratkaisuille oppilaiden yksilöllisten oppimispolkujen vahvistamisessa. Myös valtionhallinto on tunnistanut tarpeen yleisellä tasolla. Joustavan perusopetuksen toiminnan jatkaminen tukee perusopetuksen tavoitetta kaikkien mukanapitämisestä ja perusopetuksen tasa-arvon edistämisestä. 

Sivistysvaliokunta on päätöksessään 26 §/ 2021 päättänyt joustavan perusopetuksen toiminnan jatkamisesta Varppeen koululla. Koska nykyinen joustavan perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja on hoitanut virkaa aiemman päätöksen (2020/ 71 §) mukaisesti määräaikaisena lukuvuonna 2020-2021, tulee nyt tarpeelliseksi joustavan perusopetuksen päätoimisen tuntiopettajan opettajaviran perustaminen. Virka täytettäisiin toistaiseksi 1.8.2021 alkaen. 

Joustavan perusopetuksen opettajan palkkameno on varattu vuoden 2021 talousarvioon. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa joustavan perusopetuksen päätoimisen tuntiopettajan opettajaviran ja myöntää viralle täyttöluvan. Virka julistetaan haettavaksi sivistystoimessa ja täytetään toistaiseksi 1.8.2021 alkaen. Viran sijoituspaikka virkasuhteen alkaessa on Varppeen koulu. Viran opetusvelvollisuus on 23 tuntia. 

Joustavan perusopetuksen päätoimisen tuntiopettajan tehtävänä on kehittää joustavan perusopetuksen laitilalaista toimintamallia moniammatillisessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. 

Virkaan valittavalta edellytetään erityisopettajan kelpoisuutta opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaan. 

Perustettava virka lisätään kaupungin vakanssiluetteloon. 

Päätös

Kaupunginhallitus päätti palauttaa asian valmisteluun.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.