Kaupunginhallitus, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 148 Koveronnummen teollisuusalueen asemakaavan muutos

LAIDno-2021-140

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

D KAYLA 97/20

Valmistelija:                 

Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Asian kuvaus:

Kh 8.4.2020 § 118

Laitilan kaupunginhallitus on 26.8.2019 (§ 223) hyväksynyt kaavoitussopimuksen Finn Lamex Safety Glass Oy:n kanssa ja tehnyt kaavoituspäätöksen, jossa yrityksen lähialue kaavoitetaan yrityksen laajennustarpeet huomioiden. Asemakaavamuutoksen vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolosta on kuulutettu 8.10.2019.

Asemakaavan muutos koskee korttelia 912 ja osaa korttelia 910 sekä erityis-, maa- ja metsätalousaluetta ja katualuetta.

Liite 2:                          Asemakaavamuutoksen kaavaluonnoksen asiakirjat.

Lisätietoja:                    Maankäyttöinsinööri Mika Palmulaakso

050 518 2071

mika.palmulaakso@laitila.fi

KJ              Ehdotus:    Kaupunginhallitus hyväksyy Koveronnummen teollisuusalueen liitteen mukaisen asemakaavaluonnoksen ja päättää asettaa sen nähtäville.

Päätös:      Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula ja maankäyttöinsinööri Palmulaakso olivat kokouksessa asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

-------------------------------------------------------

Koveronummen asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä 15.5.-16.6.2020 välisen ajan Laitilan kaupungin teknisellä osastolla viraston aukioloaikana ja kaupungin kotisivuilla osoitteessa www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa olevat kaavat. 

Kaavaluonnoksesta on jätetty kaksi lausuntoa, jotka ovat antaneet Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo sekä Varsinais-Suomen liitto.

Kaavaehdotusta on valmisteltu näiden kaavaluonnoksesta annettujen lausuntojen pohjalta ja se on valmis julkaistavaksi.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus hyväksyy Koveronnummen asemakaavamuutoksen liitteen mukaisen kaavamuutosehdotuksen ja päättää asettaa sen nähtäville ja pyytää siitä lausunnot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Koveronummen teollisuusalueen asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä 19.2.2021-​22.3.2021 välisen ajan kaupungintalon teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-​olevat-​kaavat/. Kaavaehdotuksesta on jätetty neljä lausuntoa,​ jotka ovat antaneet Varsinais-​Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-​Suomen pelastuslaitos ja Varsinais-​Suomen alueellinen vastuumuseo.

Annetut lausunnot koski pääosin Vierumäen asuinalueen asuinviihtyvyyden parantamista sekä rakennetun ympäristön arvojen säilyttämistä. Asuinviihtyvyyden parantamiseksi ja rakennetun ympäristön arvojen säilyttämistä varten tulisi kaavassa EV-alueeksi soitettua suojaviheraluetta laajentaa tai vaihtoehtoisesti osoittaa kaavassa istutettavaksi tarkoitettua aluetta, asuinalueen suuntaan muodostuvalle rajalle teollisuustontin puolelle.

Kaavaan on tehty lausuntojen johdosta muutos teollisuustontin osalle. Teollisuustontin rajalle on kaavassa osoitettu n. 20 metriä leveä istutettavan alueen osa, jolle ei ole osoitettu rakentamista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Koveronummen teollisuusalueen asemakaavamuutoksen ja esittää asemakaavamuutoksen hyväksymistä kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian käsittelyn ajan asiantuntijana läsnä oli maankäyttöinsinööri Mika Palmulaakso.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.