Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 27.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Lasten tukiperhe toimintaohje vuodelle 2021

LAIDno-2020-115

Valmistelija

  • Sanna Erholm, johtava sosiaalityöntekijä, sanna.erholm@laitila.fi

Perustelut

Sijaishuoltoyksikkö Tammi toimii yhteistyössä kuntien, perhehoitajien ja lastensuojelun palvelutuottajien kanssa. Hankerahoituksella alkaneessa ja nykyisin Kaarinan kaupungin sijaishuoltoyksikössä on mukana 23 Varsinaissuomalaista kuntaa.

Sijaishuoltoyksikkö Tammi on valmistanut vuodelle 2021 tukiperhe toimintaohjeen sekä tukiperhepalveluista käytettävän sopimuspohjan. Tukiperhetoiminta on sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain perusteella tarjottu sosiaalipalvelu.

Sopimuskuntien työntekijöille ja tukiperheille tarkoitettu tukiperhetoimintaohje sisältää yhteen koottuna tietoa toiminnan käytännöistä ja tuen muodoista. Tavoitteena on tukea kaikkia osapuolia laadukkaan tukiperhepalvelun tuottamisessa ja yhtenäistää toimintatapoja sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaan määrittyvässä tukiperhetoiminnassa

Tukiperhe toimintaohje on hallinnollinen ohje siitä, miten toimeksiantosopimussuhteista tukiperhe toimintaa toteutetaan kunnassa.

Toimintaohje ja yhteinäinen sopimuspohja lisää tukiperhe toiminnan suunnitelmallisuutta ja ennakoitavuutta.

Tukiperhe toimintaohje on tehty Varsinais-Suomen sijaishuoltoyksikön perustaneitten kuntien toiveen ja tarpeen pohjalta poistamaan alueellista kirjavuutta toimintakäytännöissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää, että Laitilan kaupunki sitoutuu noudattamaan sijaishuoltoyksikkö Tammen tukiperhe toimintaohjetta sekä maksamaan tukiperhe hoidosta toimintaohjeen määrittämiä korvauksia soveltamisohjeen mukaisesti.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Johtava sosiaalityöntekijä Sanna Erholm