Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 27.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Lasten sijaisperhehoidon toiminta- ja soveltamisohje vuodelle 2021

LAIDno-2020-115

Valmistelija

  • Sanna Erholm, johtava sosiaalityöntekijä, sanna.erholm@laitila.fi

Perustelut

Sijaishuoltoyksikkö Tammi toimii yhteistyössä kuntien, perhehoitajien ja lastensuojelun palvelutuottajien kanssa. Hankerahoituksella alkaneessa ja nykyisin Kaarinan kaupungin sijaishuoltoyksikössä on mukana 23 Varsinaissuomalaista kuntaa.

Sijaishuoltoyksikkö Tammi on valmistanut vuodelle 2021 toimeksiantosuhteisen perhehoidon toimintaohjeen ja määritellyt perhehoitoa harjoittavien perhehoitajien korvaukset. Perhehoidon toimintaohje on hallinnollinen ohje siitä, miten lastensuojelun toimeksiantosopimussuhteista perhehoitoa toteutetaan kunnassa. Asiakirja sisältää tietoa perhehoidon käytännöistä, menettelytavoista ja mm. tuen muodoista, joten se palvelee molempia perhehoidon sopijaosapuolia.

Toimintaohje lisää perhehoidon suunnitelmallisuutta ja ennakoitavuutta. Tavoitteena on luoda onnistuneelle perhehoidolle riittävät toimintaedellytykset.

Perhehoidon toimintaohje on tehty Varsinais-Suomen sijaishuoltoyksikön perustaneitten kuntien toiveen ja tarpeen pohjalta poistamaan alueellista kirjavuutta toimintakäytännöissä.

Parhaimmillaan toimintaohje luo perhehoidon järjestämiselle yhtenäisen linjan, antaa mahdollisuudet huomioida lasten ja perheiden yksilölliset tarpeet joustavasti ja lisää perhehoidon suunnitelmallisuutta ja ennakoitavuutta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää, että Laitilan kaupunki sitoutuu noudattamaan sijaishuoltoyksikkö Tammen toimeksiantosuhteisen perhehoidon toimintaohjetta sekä maksamaan perhehoidosta toimintaohjeen määrittämiä korvauksia soveltamisohjeen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Johtava sosiaalityöntekijä Sanna Erholm