Sivistysvaliokunta, kokous 18.1.2024

§ 7 Kulttuuritoimen vuoden 2024 toiminnan tuet

LAIDno-2024-20

Valmistelija

  • Piia Allen, kulttuuripäällikkö, piia.allen@laitila.fi

Perustelut

Kulttuuritoimi koordinoi toiminnantukea Laitilan kulttuurikentän toimijoille. Tämän vuoden budjetissa on toiminnantukeen budjetoitu 26 000 euroa. Kaupungin on näin mahdollisuus tukea isoja näkyviä  ja merkittäviä hankkeita ja tapahtumia, jotka perustuvat pitkäjänteiseen valmisteluun ja toimintaan. Tällaisia ovat Laitilassa elokuvateatteri Laitilan Kinon toiminta, Jazzkukko-festivaali, Laitilan kulttuurin tuen Kalevala-aiheiset produktiot sekä Kodjalan kirkkotutkimuksen tukeminen. 

Kinon tämän hetkinen sopimus on voimassa voimassa 2022-2024. Sopimuskaudella kaupunki tukee elokuvateatteria vuosittain 8000 eurolla. Laitilan Kino saa lisäksi tukea Suomen elokuvasäätiöltä.

Kymmenes Jazzkukko-festivaali järjestetään Laitilassa heinäkuussa 2024. Korkeatasoisissa konserteissa on kotimaisten esiintyjien lisäksi kansainvälisiä artisteja. Konsertteja on useampana päivänä, pääkonsertti järjestetään tuttuun tapaan lauantaina Kirkkopuistossa. Jazzkukko järejstää myös nuorille ja varttuneemmille suunnatun musiikkileirin. Jazzkukko on konsertoinut vuosittain Kaukolankodissa ikäihmisille ja heidän läheisille. Tapahtuman järjestää Jazzkukko ry.

Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry on kulkenut kadonneen kirkon kintereillä. Viime kesän arkeologiset kaivaukset Lukkalan mäellä toivat asian konkreettiseksi. Kaivauksissa löytyi runsaasti varhaisia kristillisiä hautoja ja vähän esineistöä. Pronssispiraali ajoitti haudat rautakauden ja varhaisen keskiajan rajalle. Luunäytteitä on lähetetty Upsalaan ajoitettavaksi, jotta saataisiin tarkempaa tietoa ajankohdasta. Tutkimus työ jatkuu Kodjalan kirkon löytymiseksi. 

Vuoden 2024 Kalevala-aiheisen produktion suunnitelmat ovat vielä keskeneräisiä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että kulttuuritoimen talousarviossa olevaa toiminnantuki –määrärahaa jaetaan seuraavasti: Laitilan Kinolle 8000 euroa, Jazzkukko ry:lle 10 000 euroa sekä Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:lle 4000 euroa. 

Päätös

Sivistysvaliokunta kävi keskustelun kulttuuritoimen toiminnantukien myöntämisestä. Keskustelun aikana esittelijä teki seuraavan muutetun päätösehdotuksen:

Sivistysvaliokunta päättää, että kulttuuritoimen talousarviossa olevaa toiminnantuki –määrärahaa jaetaan seuraavasti: Laitilan Kinolle 8000 euroa, Jazzkukko ry:lle 12 000 euroa sekä Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:lle 4000 euroa. Jazzkukko ry:llä on 10-vuotisjuhlavuosi ja se huomioidaan myönnettävässä tuessa.

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

kulttuuripäällikkö, Laitilan Kino, Jazzkukko ry, Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.