Sivistysvaliokunta, kokous 10.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Kuntasopimuksen päivitys/ Etsivä nuorisotyö Laitila-Taivassalo

LAIDno-2020-421

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki ja Taivassalon kunta ovat sopineet yhteistyösopimuksen etsivästä nuorisotyöstä 30.4.2021 asti. Nuorisopäällikkö, vs. sivistystoimenjohtaja sekä etsivä nuorisotyöntekijä ovat torstaina 26.11. käyneet keskustelun Taivassalon sivistystoimenjohtajan ja vs. vapaa-aikasihteerin kanssa sopimuksen jatkosta myös seuraavan rahoituskauden osalta. Sopimus koskee yhden henkilötyövuoden osalta 20 % työpanosta Taivassalon kunnan etsivänä nuorisotyöntekijänä. 

Laitilan kaupunki hakee Lounais-Suomen aluehallintovirastolta avustuksen etsivän nuorisotyön toteutukseen 1.5.2021-30.4.2022 väliseksi ajaksi kahdelle henkilötyövuodelle (Laitila 1,8, Taivassalo 0,2 henkilötyövuotta). Avustushakemuksen liitteeksi edellytetään voimassaoleva yhteistyösopimus kuntien välille.

Avustus tulee kattamaan sopimuksen mukaisen toiminnan palkkakuluista suuren osan (85 %). Taivassalon kunta sitoutuu sopimuksella maksamaan 3 000 €, jolla katetaan puuttuvan palkkakulun lisäksi mm. matkakorvaukset. Tehtävä työ sisältää sopimuksessa määriteltyjen tavoitteiden mukaista toimintaa: asiakastyötä, ennaltaehkäisevää työtä (nuorisotalo, oppilaitokset, tapahtumat), sidosryhmätyöskentelyä esimerkiksi moniammatillisissa ryhmissä. Asiakastyö menee aina muun työn etusijalle ja ensisijaisesti, jos nuori tarvitsee tukea, hänen kanssa pyritään sopimaan tapaaminen sovitulle etsiväpäivälle. Etsivän nuorisotyön työpanoksella ei voida laajentaa nuorisotalon aukioloaikoja tai käyttää etsivää toistuvasti esimerkiksi nuorisotalon valvojana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy liitteenä olevan sopimuksen etsivän nuorisotyön järjestämisestä Taivassalon kuntaan sillä edellytyksellä, että Lounais-Suomen Aluehallintovirasto myöntää avustusta kahden henkilön palkkakuluihin ja Taivassalon palvelulautakunta osaltaan hyväksyy sopimuksen 8.12.2020 kokouksessaan. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian käsittelyn ajan läsnä oli asiantuntijana nuorisopäällikkö Noora Mantere.

Tiedoksi

Nuorisotoimi, Taivassalon kunta

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.