Kaupunginhallitus, kokous 6.11.2023

§ 236 Ukipolis Oy:n ehdotus kuntien maksuosuudeksi vuodelle 2024

LAIDno-2023-955

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha-Matti Päivölä, elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Ukipolis Oy:n hallituksen ehdotus kuntien uudeksi maksuosuudeksi vuodelle 2024 on 6,40 €/asukas. Tällä rahoituksella Ukipolis Oy tuottaa osakaskunnille alkavien yritysten neuvonnan, alueen edunvalvonnan ja kärkitoimialoille (teollisuus-, elintarvike-, matkailu- ja palvelualat) hankkeiden kautta toimialakehittämisen sekä toimivien yritysten kehitys-, rahoitus- ja tukineuvonnan. Ukipoliksen hallituksen hyväksymien hankkeiden rahoitus sisältyy edelleen Laitilan kaupungin ja Uudenkaupungin osalta vuosimaksuun, pl. mahdolliset rahoituksen saavat ÄRM- hankkeet. Laitilan kaupungin Ukipolis Oy:lle maksama perusrahoitus on ollut vuonna 2023 5€/asukas. Tämä on pitänyt sisällään alkavien yritysten neuvontapalvelut, alueen edunvalvonnan sekä Ukipolis Oy:n hallituksen hyväksymät kärkitoimialojen hankkeiden kuntarahaosuudet.

Nykyisen rahoituksen puitteissa yritysten kehitys-, rahoitus- ja tukineuvontaan ei ole jäänyt riittävää resurssia. Lisärahoitus mahdollistaa entistä paremmin eri kehitys- ja rahoitusmahdollisuuksien neuvonnan alueen yrityksille.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Ukipolis Oy:n ehdotuksen maksuosuuden korotuksesta.

Päätös

Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen jäsen Tuomas Vuorio ehdotti asian pöydälle jättämistä. Jäsen Tiina Saari kannatti ehdotusta.
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle ja pyytää seuraavaan kokoukseen lisäselvitystä Ukipolis Oy:n toiminnasta.

Merkittiin pöytäkirjaan, että Ukipolis Oy:n hallituksen jäseninä esteellisinä osallistumaan asian käsittelyyn kokouksesta poistuivat kaupunginhalltuksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto sekä kaupunginjohtaja Lauri Kattelus. Puheenjohtajana toimi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Virve Aho ja esittelijänä hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen. 

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen esittelee käsittelyn aluksi asiaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Ukipolis Oy:n ehdotuksen maksuosuuden korotuksesta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että ennen käsittelyn alkua Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen esitteli Ukipoliksen toimintaa.

Edelleen merkittiin pöytäkirjaan, että Ukipolis Oy:n hallituksen jäseninä esteellisinä osallistumaan asian käsittelyyn kokouksesta poistuivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto ja esittelijä kaupunginjohtaja Lauri Kattelus. Puheenjohtajana toimi Virve Aho ja esittelijänä Heli Kiertokari-Laitinen.

Tiedoksi

Ukipolis Oy

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.