Kaupunginhallitus, kokous 30.10.2023

§ 230 Ukipolis Oy:n ehdotus kuntien maksuosuudeksi vuodelle 2024

LAIDno-2023-955

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Ukipolis Oy:n hallituksen ehdotus kuntien uudeksi maksuosuudeksi vuodelle 2024 on 6,40 €/asukas. Tällä rahoituksella Ukipolis Oy tuottaa osakaskunnille alkavien yritysten neuvonnan, alueen edunvalvonnan ja kärkitoimialoille (teollisuus-, elintarvike-, matkailu- ja palvelualat) hankkeiden kautta toimialakehittämisen sekä toimivien yritysten kehitys-, rahoitus- ja tukineuvonnan. Ukipoliksen hallituksen hyväksymien hankkeiden rahoitus sisältyy edelleen Laitilan kaupungin ja Uudenkaupungin osalta vuosimaksuun, pl. mahdolliset rahoituksen saavat ÄRM- hankkeet. Laitilan kaupungin Ukipolis Oy:lle maksama perusrahoitus on ollut vuonna 2023 5€/asukas. Tämä on pitänyt sisällään alkavien yritysten neuvontapalvelut, alueen edunvalvonnan sekä Ukipolis Oy:n hallituksen hyväksymät kärkitoimialojen hankkeiden kuntarahaosuudet.

Nykyisen rahoituksen puitteissa yritysten kehitys-, rahoitus- ja tukineuvontaan ei ole jäänyt riittävää resurssia. Lisärahoitus mahdollistaa entistä paremmin eri kehitys- ja rahoitusmahdollisuuksien neuvonnan alueen yrityksille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Ukipolis Oy:n ehdotuksen maksuosuuden korotuksesta.

Päätös

Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen jäsen Tuomas Vuorio ehdotti asian pöydälle jättämistä. Jäsen Tiina Saari kannatti ehdotusta.
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle ja pyytää seuraavaan kokoukseen lisäselvitystä Ukipolis Oy:n toiminnasta.

Merkittiin pöytäkirjaan, että Ukipolis Oy:n hallituksen jäseninä esteellisinä osallistumaan asian käsittelyyn kokouksesta poistuivat kaupunginhalltuksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto sekä kaupunginjohtaja Lauri Kattelus. Puheenjohtajana toimi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Virve Aho ja esittelijänä hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.