Kaupunginhallitus, kokous 30.10.2023

§ 228 Jääkukko Oy:n avustuksen lisämääräraha

LAIDno-2023-907

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki avustaa Jääkukko Oy:n toimintaa vuosittain 100 000 eurolla varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen jään käyttöä varten. Jäävuorot ovat em. ryhmille maksuttomia. Toiminnan avustusmääräraha on varattu liikuntatoimen kustannuspaikalle. Kaupungin myöntämää toiminnantukea voidaan käyttää ainoastaan sähkön, lämmön ja veden toteutuneisiin kustannuksiin. Toiminnan tuki maksetaan neljästi vuodessa ja ennen viimeisen maksuerän maksatusta arvioidaan tukisumman riittävyys. Kaupungin tuki ei kohdistu kuntosalitoimintaan.

Jääkukko Oy:n toimitusjohtaja on lähestynyt sivistysjohtajaa sähköpostitse 5.10.2023, koskien jäähallin loppuvuoden 2023 kulutusarvioita sähkön, lämmön sekä veden osalta. Oheismateriaalina olevan laskelman mukaan vuoden 2023 avustus ei kata sähkön, lämmön ja veden arvioitua vuosittaista kustannusta. Jääkukko Oy esittää, että avustussummaa nostettaisiin vuoden 2023 osalta n. 14 000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta käy asiasta keskustelun ja päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Jääkukko Oy:n avustusmäärärahaa nostetaan 14 000 eurolla vuodelle 2023. Liikuntatoimen kustannuspaikalle 2450 (Jäähalli) myönnetään tämän johdosta 14 000 euron lisämääräraha.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

 

Esteellisyys

Sivistysvaliokunnan jäsen Juha Kiviö oli  Jääkukko Oy:n hallitukseen kuuluvana esteellinen käsittelemään ko. asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää sivistysvaliokunnan ehdotuksen mukaisesti edelleen kaupunginvaltuustolle, että Jääkukko Oy:n avustusmäärärahaa nostetaan 14 000 eurolla vuodelle 2023 ja samalla liikuntatoimen kustannuspaikalle 2450 (Jäähalli) myönnetään tämän johdosta 14 000 euron lisämääräraha.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että esteellisenä osallistumaan asian käsittelyyn kokouksesta poistuivat kaupunginhallituksen jäsen Tuomas Vuorio (intressijäävi) sekä tekninen johtaja Mika Raula (Jääkukko Oy:n hallituksen jäsen). 

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.