Nuorisovaltuusto, kokous 24.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Nuorisovaltuuston vaalien 2023 järjestäminen

LAIDno-2023-881

Valmistelija

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston vaaleja ei voida järjestää vuoden 2023 marraskuussa. Nuorisovaltuuston toimikaudesta, toimintasäännön päivittämisestä ja vaalien järjestämisestä on tehtävä ensin selvitystyötä, jonka tarve on käynyt ilmi lokakuun 2023 aikana. Selvitystyötä jatketaan nuorisovaltuuston kokoukseen asti ja siihen mennessä kerätyt tiedot ja mahdolliset toimintasuunnitelmat asian edistämiseksi pyritään esittelemään kokouksessa. 

Nuorisovaltuuston vaalit on tarkoituksenmukaista järjestää heti, kun se selvitystyön valmistuttua ja virallisen päätöksenteon, kuten toimintasäännön päivittämisen käsittelyn nuorisovaltuustossa ja kaupunginhallituksessa, on aikataulullisesti mahdollista. Mikäli selvitystyö ja päätöksenteko ajoittuu nuorisovaltuuston toimintakauden päättymisen jälkeiselle ajalle (31.12.2023 jälkeen), on nuorisopäällikön näkemys, että nykyinen nuorisovaltuusto jatkaa toimintaansa siihen saakka, kunnes uusi nuorisovaltuusto on valittu. Mikäli tarve jatkolle tulee ajankohtaiseksi, varmistetaan toimintatavan oikeellisuus ja esimerkiksi haetaan kaupunginhallitukselta jatkoaikaa nuorisovaltuuston toimikaudelle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Esitellään kokouksessa.

Päätös

Nuorisovaltuusto hyväksyy nuorisopäällikön tarvitseman ajan selvitystyön tekemiseksi. Nykyinen nuorisovaltuusto jatkaa toimintaansa siihen saakka, kunnes uusi nuorisovaltuusto on saatu valituksi. Selvitetään toimintatavan oikeellisuus, jos tarve jatkolle ylittyy seuraavalle vuodelle sekä haetaan tarvittaessa jatkoaikaa kaupunginhallitukselta.

Merkittiin, että Jenna Hiltunen poistui kokouksesta klo 18:51 ja Ronja Mäkelä poistui kokouksesta klo 18:52. 

Tiedoksi

nuorisopäällikkö