Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 25.9.2023

§ 26 Hyvinvoinnin edistäminen Vakka-Suomen kansalaisopistossa ja Vakka-Suomen musiikkiopistossa

LAIDno-2023-844

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Kuntalaisten hyvinvointi ja sen edistäminen kuuluvat kuntien perustehtäviin. Hyvinvoinnin edistämisen tehtävä on laaja ja se on tiiviissä yhteydessä kunnan eri toimialojen tehtäväalueisiin. Vakka-Suomen kansalaisopisto ja Vakka-Suomen musiikkiopisto huolehtivat osaltaan niin laitilalaisten kuin muidenkin osakaskuntien (Uusikaupunki, Vehmaa, Pyhäranta, Taivassalo ja Kustavi) hyvinvoinnin edistämisen tehtävästä. Opistot järjestävät korkeatasoisia ja monipuolisia koulutuspalveluita Vakka-Suomen alueen kuntien eri väestö- ja kieliryhmille.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaostolle esitellään Vakka-Suomen kansalaisopiston sekä Vakka-Suomen musiikkiopiston järjestämiä palveluita hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulmasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto merkitsee tiedoksi Vakka-Suomen kanslaisopiston ja Vakka-Suomen musiikkiopiston esitykset.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan olivat rehtorit Tomi Kangas ja Jussi Kauranen. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.