Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 25.9.2023

§ 28 Varhan lausuntopyyntö: Palvelustrategia

LAIDno-2023-815

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Anna Dauksch, Hyvinvointikoordinaattori, anna.dauksch@laitila.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on pyytänyt Laitilan kaupungin lausuntoa luonnoksesta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelustrategiaksi sähköisen kyselyn avulla. Kysely on auennut 11.9. ja siihen voi vastata 5.10.2023 asti. Aluevaltuuston on tarkoitus päättää palvelustrategiasta 15.11.2023. Liitteenä ovat palvelustrategialuonnos sekä kyselyn vastausluonnos.

Laitilan kaupungin hallintosäännön § 32  mukaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto käyttää kaupungin puhevaltaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen kuuluvissa asioissa. 

Laitilan näkökulmasta merkittävää on, että strategiassa huomioidaan asukkaiden tarpeet, paikalliset olosuhteet sekä taataan palvelujen saatavuus ja saavutettavuus lähipalveluina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnnin ja terveyden edistämisen jaosto antaa liitteenä olevan lausunnon Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelustrategiasta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

KH

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.