Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 25.9.2023

§ 27 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston talousarvioehdotus jaettavista avustuksista

LAIDno-2023-522

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Anna Dauksch, Hyvinvointikoordinaattori, anna.dauksch@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin hallintosäännön § 32 mukaisesti terveyden ja hyvinvoinnin jaosto laatii  hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen annettavien avustusten talousarvioehdotuksen hyväksytyn raamin mukaisesti kaupunginhallitukselle.

Jaosto on hyväksynyt avustusten jakamisen periaatteet kokoksessaan 6.3.2023 § 10. Avustuksista osa voidaan jakaa toiminta-avustuksina, osa kohdeavustuksia. Avustuksia on vuonna 2023 jaettu Mannerheimin lastensuojeluliitolle (sekä piirille että paikallisyhdistykselle) sekä Laitilan sotavereraaneille yhteensä 48 760 euroa. Edelleen kotitalouksia on avustettu maksamalla laitilaisten äitien synnytykseen liittyvät vuodeosastokulut. Toimialoilla ja erillisyksiköissä jaetaan hyvinvointia ja terveyttä edistämistä edistäviä avustuksia, joista päätetään ao. toimielimissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle talousarvioehdotukseen vuodelle 2024 varattavaksi 50 000 euroa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtäviin ja toimiin sekä 15 000 euroa laitilalaisten äitien synnytyskulujen maksamiseen. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.