Kaupunginhallitus, kokous 18.9.2023

§ 197 Vuoden 2023 talousarvion investointiosan muutos/ Purunpoistojärjestelmän korjaus Palke 5

LAIDno-2023-754

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Aluehallintovirasto on Palke 5:ssä toteutettujen tarkastustensa yhteydessä vuosina 2021-2022 antanut kehotuksen huolehtia riittävästä puupurun ja pölyn poistosta työtiloissa sekä toimintaohjeita asian hoitamiseksi. Palke 5:ssä on toteutettu ohjeita ja puupurunpoistojärjestelmää on osin uusittu. Uusiminen on kuitenkin vielä kesken ulos sijoitettavan purunkeruulaitteiston osalta. Tarjouksia uudesta purunpoistolaitteistosta on pyydetty kolmelta taholta.

Talousarvion 2023 investointiosaan on varattu purunpoistolaitteiston hankintaan 30 000 euroa. Kustannusten nousun vuoksi hankinta on huomattavasti kalliimpi. Purunkeruulaitteiston hankintahinta sisältäen asennuksen ja vanhan laitteiston purkamisen on 42 000 euroa (0 % alv).

Lisäksi mahdollisiin rakenne- ja sähkömuutoksiin on varattava 2 000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle, että purunpoistolaitteiston uusiminen hankitaan edullisimman tarjouksen tehneeltä Laitilan IP-Työ Oy:ltä sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavan lisämäärärahan.

Lisäksi elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavaa muutosta talousarvion 2023 investointiosaan: Palke 5:n investointeihin lisätään 14 000 euron (alv 0 %) suuruinen lisämääräraha purunpoistojärjestelmän uusimiseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila. 

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää elinvoimajaoston ehdotuksen mukaisesti, että purunpoistolaitteiston uusiminen hankitaan edullisimman tarjouksen tehneeltä Laitilan IP-Työ Oy:ltä sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavan lisämäärärahan.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää elinvoimajaoston ehdotuksen mukaisesti edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavaa muutosta talousarvion 2023 investointiosaan: Palke 5:n investointeihin lisätään 14 000 euron (alv 0 %) suuruinen lisämääräraha purunpoistojärjestelmän uusimiseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.