Kaupunginhallitus, kokous 18.9.2023

§ 196 Vuoden 2023 talousarvion investointiosan muutos / Palke 5 auton hankinta

LAIDno-2023-755

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Palke 5:n käytössä olevan pakettiauton leasingsopimus Secto Automotive Oy:n kanssa on päättymässä 31.10.2023, eikä sen jatkaminen ole mahdollista. Kaupungin muissa yksiköissä autot on hankittu kaupungin omistukseen ja tästä poikkeuksena on ollut Palke.

Nyt käytössä leasingsopimuksella oleva auto on Renault Trafic -merkkinen pakettiauto, jonka käyttöönottovuosi on 2018. Autolla on ajettu 15.8.2023 mennessä 97837 km. Autoon kuuluu kesä- ja talvirenkaat. Secto vaihtoautot Oy:n kautta auto olisi mahdollista lunastaa kaupungille hintaan 14 500 euroa sisältäen alv:n 24%.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle, että leasingsopimuksella oleva auto Renault Trafic -merkkinen pakettiauto lunastetaan kaupungille edellä olevin perustein sekä sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavan lisämäärärahan. 

Lisäksi elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavaa muutosta talousarvion 2023 investointiosaan: Palke 5:n investointeihin lisätään 11 100,00 euron (alv 0 %) suuruinen lisämääräraha auton hankintaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila. 

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää elinvoimajaoston ehdotuksen mukaisesti, että leasingsopimuksella oleva auto Renault Trafic -merkkinen pakettiauto lunastetaan kaupungille edellä olevin perustein sekä sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavan lisämäärärahan. 

Lisäksi kaupunginhallitus esittää elinvoimajaoston ehdotuksen mukaisesti edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavaa muutosta talousarvion 2023 investointiosaan: Palke 5:n investointeihin lisätään 11 100,00 euron (alv 0 %) suuruinen lisämääräraha auton hankintaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.