Sivistysvaliokunta, kokous 24.8.2023

§ 67 Laitilan kaupungin ja Vehmaan kunnan välinen sopimus vammaisten lasten esi- ja perusopetuksen järjestämisestä

LAIDno-2023-707

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Perusopetuslain 4 §:n mukaan kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville 26 §:n 1 momentissa tarkoitetuille oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Lisäksi kunta on velvollinen järjestämään oppivelvollisuuden alkamisvuonna esiopetusta oppivelvollisuuslain 2 §:n 3 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ja niille lapsille, jotka tämän lain 27 §:n nojalla aloittavat perusopetuksen vuotta säädettyä myöhemmin. Kunnan velvollisuus järjestää perusopetusta lakkaa oppilaan päättäessä perusopetuksen suorittamisen siten kuin 26 §:n 1 momentissa säädetään. Kunta voi järjestää tässä laissa tarkoitetut palvelut itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa taikka hankkia ne 7 tai 8 §:ssä tarkoitetulta perusopetuksen järjestäjältä. 

Laitilan kaupunki ja Vehmaan kunta ovat käyneet sopimusneuvotteluja esi- ja perusopetuksen (vuosiluokkien 0-10) luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämisestä. Palvelun tuottajana Laitilan kaupunki järjestää opetusta niille Vehmaan kunnan oppilaille, jotka tarvitsevat sopimuksen edellyttämää erityisopetusta. Palvelun tuottaja päättää oppilaan ottamisesta sopimuksen edellyttämään erityisopetukseen ostajan hakemuksesta harkinnanvaraisesti. Sopimuksessa on kuvattu palvelun sisältö, ehdot ja maksuperusteet. Sopimus on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää hyväksyä sopimuksen esi- ja perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämisestä Vehmaan kunnan kanssa ja valtuuttaa sivistysjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vehmaan kunta, Laitilan kaupungin sivistystoimen palvelupäällikkö, Kappelimäen koulu