Sivistysvaliokunta, kokous 24.8.2023

§ 65 Varhaiskasvatuspaikan myyntihinta 1.8.2023 alkaen

LAIDno-2023-668

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki myy varhaiskasvatuspaikan ulkopaikkakuntalaisille silloin, kun lapsi on lastensuojelun tukitoimenpiteenä sijoitettu Laitilaan. Varhaiskasvatuspaikka voidaan myydä ulkopaikkakuntalaiselle myös silloin, kun varhaiskasvatuksessa on tilaa ja toinen kunta haluaa ostaa palvelua.

Toimikaudella 2022-23 varhaiskasvatuspaikka on myyty kuudelle ulkopaikkakuntalaiselle hintaan 1390€/kuukausi, mikäli lapsi on ollut kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa. Osaviikkoisesta varhaiskasvatuksesta laskutetaan voimassa olevien maksuprosenttien mukaan. 

Esiopetuksen järjestämisestä palvelun tuottaja saa opetustoiminnan käyttökustannuksiin rahoitusta opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain ja asetuksen perusteella. Palvelua ostava kunta maksaa esiopetuspaikan todellisten toimintamenojen ja tulojen (valtionosuus) erotuksen. Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen lisähenkilöstön palkkakustannukset laskutetaan palvelua ostavalta kunnalta erikseen esim. avustajan palkkaus. 

Tilapäinen hoito

Jos hoidontarve on tilapäistä, vain muutaman päivän kuukaudessa, eikä hoidontarve ole kuukausittain toistuvaa peritään hoidosta tilapäisen hoidon varhaiskasvatusmaksu. Kokopäivähinta lasta kohden on ollut lukuvuonna 2022-23, 20 euroa/ päivä ja alle 5 tuntisesta hoidosta 15€/ päivä. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää

1. Varhaiskasvatuksen myyntihinnaksi lukuvuonna 2023-24 1390€/kuukausi. Osaviikkoisesta varhaiskasvatuksesta laskutetaan voimassa olevien maksuprosenttien mukaan. Esiopetuksessa palvelua ostava kunta maksaa esiopetuspaikan todellisten toimintamenojen ja tulojen (valtionosuus) erotuksen. Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen lisähenkilöstön palkkakustannukset laskutetaan palvelua ostavalta kunnalta erikseen esim. avustajan palkkaus.

2. Tilapäisen hoidon päivähinnaksi 20€ yli 5h/päivä, ja 15€ alle 5h/päivä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Taija Jalonen, Sari Salmila, varhaiskasvatuspaikan ostavat kunnat