Kaupunginhallitus, kokous 21.8.2023

§ 165 Lisämääräraha siirrettävän painimaton hankintaan

LAIDno-2023-719

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilassa harrastetaan kamppailulajeja, mm. painia, Urheilutalon alakerrassa sijaitsevassa tilassa. Painia järjestää raumalainen seura Rauman voimailijat. Laitilassa ei vastaavaa seuraa ole. Lajin turvallinen harrastaminen vaatii ko. tarkoitukseen soveltuvan maton. Rauman voimailijat ovat syksyllä 2022 saaneet luvan (sivistysvaliokunta 29.9.2022/§92) tuoda seuran omistaman painimaton Urheilutalolle. Matto on ollut asentamisen jälkeen kaikkien tilan käyttäjien käytössä. Keväällä 2023 Rauman voimailijat ovat käyneet kaupungin kanssa keskustelua painin harrastamisesta Laitilassa. Tapaamisessa on kaupungin edustajina olleet kaupunginjohtaja ja vapaa-aikapäällikkö. Rauman voimailijoiden painin harrastajien määrä on lisääntynyt, ja nykyinen käytettävissä oleva tila ei kokonsa vuoksi ole riittävä. Laitilassa ei ole tarjolla sellaista tilaa, johon nykyisen painimaton voisi asentaa. Keskustelussa todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi lajin harrastamisen kannalta siirrettävä painimatto. 

Suomessa on tällä hetkellä saatavilla kilpailuissa kerran käytössä ollut siirrettävä painimatto hintaan 10 950€ (alv. 0%). Summa sisältää rahdin Laitilaan. Uusi vastaava painimatto maksaa noin 15 000 €. Lisäksi uuden maton hankintaa lisättäisiin rahtikulut. Vuoden 2023 talousarvion investointiosaan ei ole varattu määrärahaa painimaton hankintaan. Hankinta vaatii lisämäärärahan myöntämisen.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle 11 000 euron lisämäärärahan myöntämisen siirrettävän painimaton hankintaan vuodelle 2023 (hal/siv. iinvestoinnit, irtain ja kiinteä omaisuus).

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.