Kaupunginhallitus, kokous 27.3.2023

§ 68 Varhaiskasvatuksen vakanssien muutos

LAIDno-2023-209

Valmistelija

  • Sanna Kantola, sanna.kantola@laitila.fi
  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Apilaniityn päiväkodista on keväällä 2023 irtisanoutunut kaksi varhaiskasvatuksen hoitajaa.

18.2.2023 alkaen varhaiskasvatuksen hoitaja, vakanssinumero 26110-07. Vakanssi on määräaikaisesti täytetty 31.7.2023 saakka.

31.5.2023 alkaen varhaiskasvatushoitaja, vakanssinumero 26110-17.

Varhaiskasvatuslain (2018/540) 37§ edellyttää 1.1.2030 alkaen päiväkodin henkilöstön koostuvan siten, että kahdella kolmasosasta on varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuus. Apilaniityn päiväkodin henkilöstörakenne on luotu edellisen varhaiskasvatuslain mahdollistamalla tavalla ja ryhmät on rakennettu kahden varhaiskasvatushoitajan ja yhden opettajan mallilla. Lakimuutoksesta johtuen edellä mainitut varhaiskasvatushoitajien vakanssit tulee muuttaa voimassa olevan varhaiskasvatuslain edellyttämällä tavalla varhaisakasvatuksen opettajan vakansseiksi. Pitkäjänteisellä, tulevaisuuteen suuntaavalla henkilöstösuunnittelulla toteutetaan varhaiskasvatuslain mahdollistamaa siirtymäaikaa henkilöstörakenteen muuttamiseksi.

Varhaiskasvatuslain (2018/540) 25§ mukaan kunnan on huolehdittava, että että varhaiskasvatuksessa on riittävä määrä eri kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilöstöä, jotta varhaiskasvatukselle säädetyt tavoitteet voidaan saavuttaa. Lasten määrä varhaiskasvatuksessa edellyttää opettajan vakanssien täyttöä, jotta päiväkodin ryhmät voidaan täyttää varhaiskasvatuslain (2018/540) 35§ mukaisesti.

Laitilan kaupungin hallintosäännön 45 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää nimikkeiden muutoksista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että varhaiskasvatuksen hoitajien vakanssit 26110-17 ja 26110-07 muutetaan 1.8.2023 alkaen varhaiskasvatuksen opettajan vakansseiksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.

Tiedoksi

Varhaiskasvatusjohtajat Sanna Kantola ja Taija Jalonen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.