Kaupunginhallitus, kokous 19.12.2022

§ 333 LISÄPYKÄLÄ: Sote-palveluiden laskujen käsittely vuodenvaihteessa ja siirtyvä omaisuus (lisäpykälä)

LAIDno-2021-657

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Vuoteen 2022 kohdistuvia sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä laskuja tulee toimittajilta vielä vuoden 2023 alkupuolella. On tärkeää, että laskujen asiatarkastuksen ja hyväksynnän suorittavat henkilöt, jotka tuntevat laskutettavan asian. Tästä syystä sosiaali- ja terveystoimialan asiatarkastajat ja hyväksyjät on tärkeää valtuuttaa asiatarkastamaan ja hyväksymään vuotta 2022 koskevat laskut, vaikka ne tulisivat kaupungille vuoden 2023 alkupuolella, jolloin kyseiset henkilöt ovat virallisesti siirtyneet hyvinvointialueen palvelukseen.

Siirtyvää omaisuutta koskevat tiedot muuttuvat pitkin vuotta erityisesti leasing-laitteiden osalta ja tietoja on tarpeen päivittää ainakin vielä joulukuussa ja tammikuussa 2023. Hyvinvointialue on pyytänyt tämän hetkisiä tietoja siirtyvästä omaisuudesta viimeistään 19.12.2022. On tarpeen, että talousjohtaja voi toimittaa hyvinvointialueen pyytämät tiedot ja lisäselvitykset sitä mukaa, kun pyyntöjä tulee.    

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa sosiaali- ja terveystoimialan asiatarkastajat ja hyväksyjät käsittelemään vuoteen 2022 kohdistuvat sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät laskut, vaikka ne saapuisivat vuoden 2023 alkupuolella. Lisäksi kaupunginhallitus valtuuttaa talousjohtajan toimittamaan hyvinvointialueen pyytämät tiedot ja lisäselvitykset siirtyvästä omaisuudesta sitä mukaa, kun pyyntöjä tulee.    

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveystoimialan laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.