Sivistysvaliokunta, kokous 24.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 128 LISÄPYKÄLÄ: Nuorisotoimen perusavustukset; toinen hakukierros 2022 (lisäpykälä)

LAIDno-2022-1054

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Sivistystoimi päätti 27.1.2022 § 10 kulttuuri-, liikunta ja nuorisotoimen avustusten jakoperiaatteista vuodelle 2022. Jakoperiaatteiden yhteydessä julistettiin perusavustukset liikunnan- ja nuorisotoimien osalta haettavaksi ajalle 1.3.-31.3.2022. Hakemukset käsiteltiin kokouksessa 21.4.2022 § 43.

Nuorisotoimen talousarviossa vuodelle 2022 on varattu yhteensä 15 000 € nuorisojärjestöjen avustamiseen. Kevään hakukierrokselta perusavustusta jäi jakamatta 4000 €. Talousarviota laadittaessa on kohdennettu perusavustuksiin 10 000 € ja kohdeavustuksiin 5000 €. 

Koronapandemia sekä muuttuva maailmantilanne koskettaa erityisesti nuoria. Nuorisojärjestöjen avustamisella pystytään luomaan puitteet paikallisesti edulliselle harrastustoiminnalle ja sitä kautta mielekkäälle tekemiselle, joka edesauttaa nuorten resilienssiä ja yleistä hyvinvointia. Tämän vuoksi on perusteltua esittää sivistysvaliokunnalle, että se julistaa nuorisotoimen perusavustukset toiselle kierrokselle haettavaksi 1.11.-15.11.2022. Perusavustuksen myöntämisen perusteet pidetään aiemman päätöksen mukaisina. Perusavustusta voidaan myöntää vakiintuneeseen nuorisojärjestöjen perustoimintaan, kun taas kohdeavustus on tarkoitettu kertaluontoisille projekteille, uusille innovaatioille tai vastaavia toimintoja lisääviin tai monipuolistaviin toimintoihin.  

 

Ehdotus

Esittelijä

Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää julistaa nuorisotoimen perusavustusten haettavaksi toistamiseen ajanjaksolle 1.11.-15.11.2022. Perusavustukset myönnetään 27.1.2022 § 10 päätettyjen kriteerien perusteella. Mikäli perusavustuksiin varattuja määrärahoja jää jakamatta toisella hakukierroksella, sivistysvaliokunta siirtää määrärahat perusavustusten osalta jaettavaksi nuorisotoimen kohdeavustuksina.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Sivistystoimi päätti 27.10.2022 § 115 avata nuorisotoimen perusavustuksen toisen kierroksen ajalle 1.-15.11.2022.  Talousraportin mukaan vuoden 2022 nuorisotoimen avustuksia on 21.11.2022 jakamatta 3 125€. Perusavustusta voidaan myöntää vakiintuneeseen nuorisojärjestöjen perustoimintaan, kun taas kohdeavustus on tarkoitettu kertaluontoisille projekteille, uusille innovaatioille tai vastaavia toimintoja lisääviin tai monipuolistaviin toimintoihin.

Toisen hakukierroksen aikana tuli yksi avustushakemus, jossa Laitilan Lumikit ry hakee nuorisotoimen perusavusta 4000 €.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää myöntää nuorisotoimen perusavustusta Laitilan Lumikit ry:lle 2 800€.  Avustus maksetaan yhdistyksen ilmoittamalle tilille. Laitilan Lumikit ry toimittaa dokumentoinnin avustuksen käytöstä huhtikuun 2023 loppuun mennessä tai seuraavan perusavustushakemuksen yhteydessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttin.

Tiedoksi

Laitilan Lumikit ry, vt. nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.