Sivistysvaliokunta, kokous 24.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 125 Liikuntatoimen kohdeavustus / Laitilan seudun Reuma- ja Tulesyhdistys ry

LAIDno-2022-1208

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan seudun Reuma- ja Tulesyhdistys hakee liikuntatoimen kohdeavustusta 2800 € vesijumpan toteuttamiseen. Vesijumppa järjestetään Laitilan Terveyskodissa ammattiohjaajan toimesta. Kohderyhmä huomioiden on tärkeää, että jumppa on lämminvesijumppa. Ryhmä on ns. suljettu ryhmä yhdistyksen jäsenille, jotta osallistumiskynnys olisi mahdollisimman matala.

Vuonna 2022 kohdeavustusta on myönnetty 80 % hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Lämpimässä vedessä liikunta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä rentouttaa lihaksia. Veden kantava voima tukee ja helpottaa liikesuorituksia, sekä säästää niveliä. Toisaalta veden vastustava voima parantaa lihasvoimaa. Lisäksi vedessä kävely ja hölkkääminen parantavat kestävyyttä tehokkaasti. Kohderymälle suunniteltu, osallistujien erityistarpeet huomioon ottava liikunta tukee osallistujan terveyttä ja hyvinvointia.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää myöntää Laitilan seudun Reuma- ja Tulesyhdistykselle kohdeavustusta 2 240 €. Avustus maksetaan yhdistyksen ilmoittamalle tilille. Laitilan Reuma- ja Tulesyhdistys toimittaa lyhyen dokumentoinnin avustuksen käytöstä huhtikuun 2023 loppuun mennessä tai seuraavan kohdeavutushakemuksen yhteydessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan seudun Reuma- ja Tulesyhdistys ry, vapaa-aikapäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.